Tete sluit in voorbereiding aan bij eerste elftal

Kenny Tete krijgt het vertrouwen van de technische staf van het eerste elftal. De rechtsback sluit naar eigen zeggen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan onder de leiding van Frank de Boer. “Ik hoor nog lang niet bij het eerste te zitten eigenlijk. Het is een droom die uitkomt”, vertelt de pas 17-jarige rechtsback die tevreden is over zijn ontwikkeling. “Het gaat heel goed. Heb afgelopen seizoen veel gespeeld voor Jong Ajax.”

Ook is hij feller geworden. “Ik was eerst altijd bang om te koppen. Dat deed me gewoon pijn en ik kon het niet. Nu wel. Ik ben niet meer angstig en ga vol in de duels.” Tete omschrijft zichzelf als een rechtsback die juist verdedigend goed uit de voeten kan. “De moderne rechtsback stoomt op en is inderdaad meer vleugelaanvaller. Ik moet me goed op aanvallen focussen, maar het begint bij verdedigen. Daar ben ik op mijn best”, aldus het talent.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.