Kenny Tete

Tete schat transferkansen in van De Ligt en Kluivert: “Hun eigen gevoel volgen”

Kenny Tete komt nu uit voor Olympique Lyon. De 22-jarige ex-Ajacied behoort tot de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola. Eerder liet Ricardo Kishna, een andere speler van Raiola, al zijn mening blijken over de belangstelling van grote clubs in De Ligt en Kluivert. Tete laat in gesprek met De Telegraaf ook zijn visie blijken over de twee Ajacieden. 

Komt een overstap niet te vroeg voor het Ajax-duo? “Mensen vroegen mij dat soort dingen ook toen ik wegging”, zegt Tete tegen de ochtendkrant. “Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet.”

“En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door”, aldus Tete. “Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen. Het belangrijkste is gewoon dat die jongens aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen.”

“Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen”, aldus de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.