Tete: ‘Teleurstelling en geluk liggen dichtbij elkaar’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 december 2015 13:03 – Bron: Voetbal International

1438787437

Kenny Tete is dit seizoen niet meer weg te denken uit het basiselftal van Ajax. In gesprek met Voetbal International laat hij weten dat hij een jaar geleden nog dacht te vertrekken uit Amsterdam. “In een jaar tijd kan heel veel veranderen. Vorig jaar op dit tijdstip zag ik het even helemaal niet meer zitten. Ik speelde alleen maar met Jong Ajax. Voor mijn gevoel al langere tijd op een goed niveau, maar de beloning bleef maar uit. Ik zat nooit bij de eerste selectie”, blikt hij terug in Voetbal International.

“Afgelopen seizoen ben ik sinds de winterstop na elke wedstrijd bij de trainer naar binnen gestapt met de vraag wat hij van mijn wedstrijd vond. Misschien blufpoker, maar het voelde vooral als het laatste zetje in de goede richting. Hij kon het volgens mij ook wel waarderen en merkte mijn ambitie en gretigheid om te spelen. Ik had ook niets te verliezen. Mijn contract liep af en ik had niet het gevoel dat ze me echt wilden houden. Vervolgens is het snel gegaan, mede door blessures van andere spelers en het vertrek van Ruben Ligeon, waardoor opeens mijn kansen toenamen. Zo dicht liggen teleurstelling en geluk dus bij elkaar.”

Hoewel Tete in ruim een half jaar tijd veel heeft meegemaakt, staat er één ding bovenaan zijn lijstje. “Spelen voor het Nederlands elftal is voor mij het hoogtepunt van 2015. Mijn vader komt uit Mozambique, mijn moeder heeft Indonesische roots, en zelf voel ik me een Amsterdammer. Ik ben er trots op om voor Oranje uit te komen. Een droom die uitkwam, als klein jochie was dat iets waar ik altijd tegenop keek. Nu stond ik daar. Van tevoren was ik benieuwd hoe ik me zou voelen, maar na de eerste bal was alle spanning weg.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.