Tete wil vaste waarde worden in Ajax 1

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 08 augustus 2015 11:59 – Bron: Ajax.nl

1438787437

Kenny Tete kreeg in de Champions League-wedstrijden tegen Rapid Wien de voorkeur boven Ricardo van Rhijn als rechtsback. De jonge verdediger lijkt de concurrentiestrijd in zijn voordeel te hebben beslist. ”Ik doe mijn stinkende best voor een basisplaats”, aldus de 19-jarige verdediger op de officiële clubsite van de Amsterdamse club. ”Het voelt goed om dit vertrouwen te krijgen. Ik wil mezelf ook graag waarmaken. De Boer was tevreden over mijn eerdere optredens. Ik heb natuurlijk ook wel wat foutjes gemaakt, maar dat hoort erbij, zegt ook de trainer.”

De laatste jaren was Van Rhijn altijd zeker van een plek bij de eerste elf. Dit seizoen heeft Tete een streepje voor bij De Boer. ”Ik sta er heel nuchter in. Ik doe mijn uiterste best en verder ligt het aan de trainer om elke week weer te bepalen wie er op het veld staat’’, vertelt de geboren Amsterdammer. De verhouding tussen Van Rhijn en hem is, ondanks de concurrentiestrijd, gewoon goed. ”Tussen ons zit het goed. We coachen elkaar. Ricardo heeft veel ervaring, ik kan veel van hem leren.”

”Als hij een goede bal geeft dan zeg ik dat ook tegen hem. Omgekeerd geldt hetzelfde. Het is niet dat we elkaar niet meer wijzen op sterke punten, puur omdat we toevallig elkaars concurrent zijn. We halen het beste in elkaar naar boven.”

Dit seizoen wil Tete zijn basisplaats vasthouden. ”Daar doe ik mijn stinkende best voor. Je wilt gewoon een vaste waarde worden.” Als geboren Amsterdammer is het voor Tete extra bijzonder. ”Ik loop hier al rond sinds mijn negende. Dit wordt mijn elfde seizoen. Daar ben ik heel trots op. Ajax is de mooiste club van Nederland.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.