Thimothée Atouba tekende enkele weken geleden een contract bij Ajax. Hij trainde echter nog niet in Amsterdam. “Het duurde twee weken voordat ik mijn werkvergunning binnen had”, aldus Atouba. “Maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. De afgelopen veertien dagen heb ik in Duitsland en Kameroen zó hard getraind, dat ik me fit voel. Hoe ik er conditioneel voor sta, zal tijdens de trainingen blijken en de trainer beslist. Maar misschien kan ik vrijdag op het Amsterdam Tournament tegen Atletico Madrid al mijn debuut maken.”

De Kameroense verdediger hoopt dat elke supporter na de wedstrijd met een glimlach naar huis gaat. “Ik wil iedereen blij maken. Door te winnen en er een stukje show aan toe te voegen, iets extra’s te brengen in de vorm van een goede actie, een mooie voorzet of een schot op doel. Daar hou ik van.”

Atouba ziet Ajax absoluut niet als een stap terug. “Ik had een aanbod van HSV naast me neergelegd en was net hersteld van een achillespeesblessure. De mensen om me heen waren erg met mijn toekomst bezig, maar ik wist dat er een mooie club zou komen. Toch was ik verrast toen Ajax belde. De club heeft ongelooflijk veel goede spelers geproduceerd en is een grote naam in de voetbalwereld. Mijn familie is blij en iedereen in Kameroen is trots.”

“De competitie is misschien iets minder sterk, maar Ajax is in mijn ogen groter dan mijn vorige clubs Tottenham Hotspur en HSV. En de uitdaging was voor mij belangrijker dan het geld. Na mijn periode bij Xamax Neuchatel en FC Basel heb ik eigenlijk niets meer gewonnen. Bij Ajax wil ik kampioen worden, me plaatsen voor de Champions League en veel prijzen pakken.”

Bij Ajax komt Atouba opnieuw Martin Jol tegen als trainer. “Ik ben blij en gelukkig dat hij de coach is, omdat we elkaar perfect aanvoelen. Niet veel mensen begrijpen hoe ik voetbal en hoe ik leef, maar hij wel. Hij praat veel, is open en een echte communicator. Hij hanteert een strategie, die ik waardeer. Ik leg als back veel risico in mijn spel. Dat vindt de trainer goed, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken. Zijn allerbelangrijkste eigenschap is echter, dat zijn trainingen van een hoog niveau zijn. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Atouba sluit vandaag aan bij de groep en zal vanmiddag ook aanwezig zijn op de fotopersdag.  

Reageren op dit bericht