Thulani Serero: ‘Er waren veel opties’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 december 2016 11:53 – Bron: De Telegraaf

1379441574

Thulani Serero maakt een moeilijk jaar door bij Ajax. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2017, maar is door de directie van de Amsterdammers verbannen naar Jong Ajax. Daar mag hij alleen meetrainen, en in uitzonderlijke gevallen een keer meespelen tijdens wedstrijden. Dat gebeurde vrijdag tegen Cambuur, omdat Marcel Keizer vond dat hij ervaring nodig had. “We misten wat jongens die bij het eerste zitten en in deze ambiance kozen we voor ervaring.”

Serero blijft positief ingesteld. Het is ook niet zo dat hij afgelopen zomer geen kans had om te vertrekken bij Ajax. “Er waren veel opties, maar mijn gevoel zei nee”, aldus de Zuid-Afrikaan in De Telegraaf, die al zijn privileges als eerste elftal-speler kwijt is. “Ik ben een heel sterk persoon en maak me daar niet druk om. Ik kan mezelf in de spiegel recht aankijken, want ik ben altijd goed geweest voor iedereen bij Ajax en heb altijd alles gegeven. Het ergste vond ik dat ik tijdens wedstrijden niet op het veld mocht staan. Dat deed me heel veel pijn.”

Intussen is de kans aanwezig dat Serero zijn carrière in de winterstop elders gaat vervolgen. “Dat Reading van Jaap Stam, Bordeaux en een aantal andere clubs belangstelling hebben getoond, zegt veel, denk ik. Die interesse doet me ook goed en geeft me nog meer de energie die ik nu nodig heb.” En als hij bij Ajax vertrekt, zal hij één ding nooit vergeten. “De fans die ik tegenkom, steunen mij. Daar ben ik ze dankbaar voor. Als ik weg ben, zal ik de supporters nooit vergeten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.