Thulani Serero kan wel eens de opvolger van Christian Eriksen worden. Frank de Boer is erg tevreden over de Zuid-Afrikaan. “Aan het begin van het seizoen was Serero al bijna basisspeler, maar raakte hij geblesseerd. Hij heeft veel pech gehad. De laatste weken liet hij weer een stijgende lijn zien”, aldus De Boer die Serero een goede invalbeurt zag maken tegen FC Groningen.

“Dat was voor de liefhebbers genieten”, vervolgt De Boer. De middenvelder zelf is ook blij dat hij weer eens kon spelen. “Het was heerlijk om weer eens te mogen meedoen. Wanneer de laatste keer was? Dat weet ik niet eens meer. Ik kampte lange tijd met problemen aan mijn lies, heb daardoor ook bij het tweede niet veel gespeeld, en ben tussendoor nog weggeweest voor de Afrika Cup.”

Serero weet dat het moeilijk is om bij Ajax te slagen. “Ajax is gewoon een grote club met veel goede spelers. Het is lastig je terug te vechten wanneer je er een tijd uit hebt gelegen. Volgend seizoen begint iedereen weer op nul. Misschien gaan er een paar middenvelders weg, maar eigenlijk maakt dat voor mij geen verschil. Ook als dat het geval is zal ik keihard moeten werken om me in de basis te knokken.”  

Reageren op dit bericht