Tonny Bruins Slot (73) overleden

Tonny Bruins Slot is op 73-jarige leeftijd overleden. De Amsterdammer werd voornamelijk bekend als assistent-trainer van Johan Cruijff en Ronald Koeman en analyseerde sinds 2011 de tegenstanders van Ajax voor Frank de Boer, Peter Bosz, Marcel Keizer en Erik ten Hag. Bruins Slot kampte al langer met gezondheidsproblemen, maar maakte afgelopen maand nog gewoon de analyse van Liverpool voor het duel van Ajax in de Champions League.

Bruins Slot was zelf voetballer bij DWS, FC Zaanstreek, AZ’67 en Blauw Wit. Uiteindelijk werd hij assist-trainer bij Ajax waarbij hij Ajax als interim-hoofdtrainer in 1985 naar de landstitel leidde. Cruijff nam hem mee als rechterhand naar FC Barcelona waar zij samen vier landstitels en de Champions League wonnen. Sinds 1999 werd hij de rechterhand van Koeman bij Ajax en die nam hem mee op zijn avonturen bij Benfica, PSV, Valencia en AZ. Sinds 2011 keerde Bruins Slot dus terug in Amsterdam als tactisch analist.

Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verlies. Rust zacht Tonny.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.