Tonny Bruins Slot: “Cruijff zou van Frenkie de Jong genoten hebben.”

Tonny Bruins Slot, de analist van Ajax en vroegere rechterhand van Johan Cruijff, denkt dat de legendarische Nummer 14 genoten zou hebben van het spel van Frenkie de Jong. Volgens Bruins Slot is de Ajax-middenvelder het soort speler waar Cruijff van hield.

“Cruijff hield van die stijl: het inzakken, de aanname, het inzicht en het overzicht”, zegt Bruins Slot tegen De Telegraaf. “En met een dribbel twee, drie man voorbijlopen. Favoriete spelers van Cruijff, zoals Faas Wilkes, zijn jeugdidool, voorbeeld en international in de jaren vijftig van de vorige eeuw, hadden die kwaliteiten.”

“Verder was Cruijff bij Duitsland en Bayern München gek van de dribbel van Franz Beckenbauer”, gaat de 71-jarige meesterscout van Ajax verder. “Hij schoof vaak door van achterhoede naar het middenveld om een meerderheid in die linie te krijgen. Zo kan De Jong ook spelen.”

‘De tweede actie bepaalt hoe goed de eerste actie was’, is één van de vele voetbalwijsheden van J.C. Volgens Bruins Slot voldoet De Jong aan dat gezegde. “Loop je je vast, dan stelt het niets voor, maar Frenkie de Jong zorgt bijna altijd voor een goede voortzetting en daarom is hij zo belangrijk voor een elftal. Johan zou van De Jong en zijn kwaliteiten genoten hebben.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.