Topper tussen PSV en Ajax eindigt onbeslist: 1-1

Na een weekend van voorbeschouwingen staat aan het einde van de zondagmiddag dé topper van de Eredivisie op het programma. Ajax reist af naar Eindhoven in de wetenschap dat het daar de laatste jaren meerdere malen kopje onder ging.

De wedstrijd komt rustig op gang en spektakel is ver te zoeken. Beide ploegen houden elkaar in een wurggreep. Ajax heeft het meest de bal, maar neemt weinig risico. PSV loert op fouten in de opbouw van Ajax. Die komen er nagenoeg niet, dus speelt het spel zich vooral op het middenveld af. Het duurt ruim een halfuur voor een van de keepers serieus werk moet verzetten. Het is Tagliafico die attent is en de bal oppikt. Zijn schot stuit op het been van Zoet. Aan de andere kant zorgt Malen voor het gevaar. De jongeling van PSV probeert het met een omhaal, maar niet alles wat hij aanraakt verandert in goud. De grootste kans van de eerste helft komt via de voet van Promes. Hij is het eindstation van een mooie aanval, maar schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het was zo’n kans die je als supporter eigenlijk al telt. In blessuretijd krijgt Tadic nog een goede mogelijkheid, maar het blijft bij 0-0.

Direct na rust komt PSV goed uit de kleedkamer. De ploeg is direct gevaarlijk, maar weet niet tot scoren te komen. In de nastoot daarop kruipt ook Ajax uit zijn schulp en schiet Ziyech maar net voorlangs. Het is nog niet de wedstrijd van Ziyech. Net wanneer PSV het initiatief van Ajax overneemt in deze wedstrijd, valt het doelpunt aan de kant van Zoet. Terwijl Van de Beek klaarstaat om in te vallen, komt de bal via de combinatie met Tadic voor de voeten van Promes. Hij schuift de bal in de verre hoek, Ajax op voorsprong: 0-1! Van de Beek mag nog even verder warmlopen, en zou later invallen voor Neres. De tijd tikt vanaf dan in het voordeel van Ajax, dat de wedstrijd redelijk onder controle heeft. Van Bommel grijpt in en brengt Gakpo voor Hendrix. Een goede zet, zo blijkt. De invaller heeft een splijtende pass op Malen in huis en oog-in-oog met Onana blijft hij rustig: 1-1. De wedstrijd ligt weer helemaal open en het publiek in Eindhoven is voor het eerst echt te horen. Er breekt een spannende slotfase aan, maar beide ploegen durven niet vol overgave voor de overwinning te spelen. Nee, het is Ajax niet gelukt PSV kapot te spelen. Het spel was te stroperig en de voorste vier creatieve spelers speelden een mindere wedstrijd. Zo slecht als de afgelopen jaren was het niet en dus blijft het bij een gelijkspel.

Aanvang: 16.45 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

0-1, Promes (63)

1-1, Malen (78)

PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek (geel) (Boscagli/76); Rosario, Hendrix (Gakpo/76); Bruma, Ihattaren, Bergwijn; Malen.

Wissels PSV: Unnerstall, Ruiter, Lato, Schwaab, Gutiérrez, Afellay, Gakpo, Doan, Boscagli, Thomas, Teze.

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind (geel), Tagliafico; Álvarez (geel), Martínez; Ziyech, Promes, Neres (Van de Beek/68); Tadić.

Wissels Ajax: Varela, Scherpen, Schuurs, Van de Beek, Huntelaar, De Jong, Marin, Labyad.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.