Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 21 december 2009 11:44 – Bron: ELF Voetbal

Ajax moet mogelijk eerder dan de geplande 17 januari vertrekken uit Kaapstad, waar het aankomende winterstop een trainingskamp gaat beleggen. De reden: op 16 of 17 januari moeten de Amsterdammers wellicht het duel tegen NAC inhalen, dat afgelopen zondag vanwege de vele sneeuwval geen doorval kon ondervinden. “Het was bij ons bekend dat de KNVB dat weekeinde als inhaalweekend had staan”, laat een woordvoerder van Ajax weten aan De Telegraaf.

“De voetbalbond heeft woensdag 20 januari als alternatief en op dat ‘Avondje NAC’ hopen wij. NAC is bereid mee te werken.” Volgens de reglementen moet NAC – Ajax afgewerkt worden bij daglicht, omdat het een zogenaamd ‘risicoduel’ betreft. “De lokale autoriteiten van Breda voeren daar vandaag (maandag, red.) overleg over met hun collega’s uit Amsterdam.”

De KNVB laat in een reactie weten dat 17 januari, de dag waarop NEC-Vitesse ingehaald wordt, officieel nog tot de winterstop behoort. Maar omdat beide teams hebben aangegeven op die dag te kunnen spelen, is het duel op de desbetreffende datum gezet.

De competitie wordt overigens hervat op 24 januari met een thuisduel tegen AZ.  

Reageren op dit bericht