De transferperiode is weer aangebroken, met als gevolg dat er vele Ajacieden in verband worden gebracht met nieuwe clubs. In elk transferwindow wordt er van alle kanten aan de spelers van Ajax getrokken die zoals gewoonlijk zeer gewild zijn bij andere clubs. In dit artikel zal Ajaxinside dagelijks de laatste geruchten updaten zodat iedereen op de hoogte kan blijven van de laatste ins en outs omtrent mogelijke Ajax-transfers.

Update 27 januari (14.00 uur):

Luis Suárez
Liverpool zou haar bod van vijftien miljoen euro hebben verhoogd met vier miljoen naar negentien miljoen euro. Dit meldt Voetbal International op haar website. Ajax zou eigenlijk dertig miljoen euro willen ontvangen, maar volgens VI zouden de Amsterdammers wel akkoord gaan als er 25 miljoen euro op tafel wordt gelegd.

Update 26 januari (16.08 uur):

Gregory van der Wiel
Barcelona is geïnteresseerd in van der Wiel. De huidige rechtsback Dani Alves mag weg bij de Catalaanse club. Alves wil een verbeterd contract, maar komt er niet uit met Barcelona, melden verschillende Spaanse media. Barça ziet Van der Wiel, die ook in belangstelling staat van Manchester City, als de ideale opvolger. De Catalaanse club heeft 20 miljoen euro over voor de rechtsback van Ajax.

Update 25 januari (16.08 uur):

Luis Suárez
UPDATE (16.08 uur):
Sport-Promotion, de belangenbehartiger van Dirk Kuijt, meldt tegenover Ajax Life dat er totaal geen sprake is van een transfer van Kuijt naar Ajax, om zo Suárez naar Liverpool te halen. “Volslagen onzin, wij weten van niets”, was de reactie van Karel Jansen, één van de zaakwaarnemers van Sport-Promotion. De aanvaller zou sowieso niet snel naar Ajax verkassen, omdat zijn band met oud-clubs FC Utrecht en Feyenoord vele malen groter is.

(12.20 uur)
Liverpool heeft zijn zinnen gezet op de voormalig aanvoerder van Ajax. Omdat de vraagprijs van Ajax te hoog is voor de Engelse willen zij een speler in de deal betrekken. Aangezien Ryan Babel naar 1899 Hoffenheim verkast, zou Dirk Kuijt nu zijn aangeboden bij Ajax. Vraag is echter of de voormalig Feyenoorder wel zit te wachten op een overstap naar Amsterdam.

Hyun Jun Suk
Willem II wil Suk graag huren van Ajax. Zo meldt het AD. Afgelopen zomer had de hekkensluiter van de eredivisie ook al interesse in de spits. Suk komt dit seizoen niet aan spelen toe in de Amsterdamse hoofdmacht. Hij heeft nog een contract tot aan het einde van het seizoen.

Update 22 januari (17.58 uur):

Mounir El Hamdaoui
Zoals wij eerder al wisten te meldden, heeft Gironds de Bordeaux interesse in El Hamdaoui. Nu meldt ELF Voetbal dat de Franse topploeg niet de vijf miljoen euro wil neerleggen voor de veelbesproken spits. Dat is de prijs die Ajax minimaal zou willen ontvangen, omdat het zelf ook een dergelijk bedrag voor de Marokkaan heeft neergelegd. Bordeaux zou niet verder willen gaan dan een bod van 3,5 miljoen euro.

Update 18 januari (16.27 uur):

Mounir El Hamdaoui
Er is al veel over een eventueel vertrek van El Hamdaoui geschreven en gesproken. De vele geruchten over interesse van buitenlandse clubs blijft daarnaast gewoon opwaaien. Volgens het Franse Sud-Ouest heeft Gironds de Bordeaux de veelbesproken aanvaller nu op haar radar. De Franse topploeg is op zoek naar een extra spits en zien in El Hamdaoui de ideale versterking.

Christian Eriksen
Vorige week werd al bekend dat AC Milan interesse heeft in Eriksen en elf miljoen euro zou willen neerleggen voor de Deense Ajacied. Echter zou ook Arsenal-manager Arsène Wenger enorm gecharmeerd zijn van het grote talent en de oefenmeester hoopt de Ajacied vast te kunnen leggen voordat Milan dat doet. Dit wordt in verschillende Engelse media gemeld. Hierbij wil Wenger een beroep doen op Dennis Bergkamp die momenteel als jeugdtrainer werkzaam is bij Ajax. De voormalig sterspeler van Arsenal heeft nog altijd een goede band met zijn oud-oefenmeester en daarmee hoopt Wenger dat Bergkamp Eriksen kan adviseren om voor Arsenal te kiezen en niet voor de Italianen.

Update 17 januari (9.40 uur):

Luis Suárez
Volgens de De Telegraaf heeft Liverpool zich inmiddels officieel bij de Ajax-directie gemeld om te praten over een transfer van Suárez. Bij de Engelse club is men de wanhoop nabij nu de ploeg nog maar vier punten boven de degradatiezone in de Premier League staat. De Uruguayaanse aanvaller zou een koppel moeten gaan vormen met Fernando Torres om het seizoen van de Reds te redden. Naar verluid heeft Liverpool een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro over voor de ex-aanvoerder van Ajax.

Update 14 januari (16.00 uur):

Mounir El Hamdaoui
El Hamdaoui blijft een zeer gewilde speler. West Ham United zou nu haar pijlen gericht hebben op de technisch begaafde aanvaller. Avram Grant zou de Ajacied voor zes miljoen pond, ruim zeven miljoen euro, willen overnemen. Ajax betaalde afgelopen zomer ruim vijf miljoen euro voor de spits.

Update 14 januari (15.00 uur):

Urby Emanuelson
Liverpool zou naast Suárez nu ook interesse hebben in Emanuelson. Waar de Uruguayaan topprioriteit heeft de Reds wil men de linkspoot van Ajax slechts halen om de selectie in de breedte komen versterken. In plaats van de Emanuelson heeft Liverpool ook andere opties.

Update 13 januari (23.00 uur):

Christian Eriksen
AC Milan heeft haar pijlen gericht op Eriksen. De 18-jarige Deen heeft begin december veel indruk gemaakt op de leiding van de Italiaanse club, toen hij met Ajax het laatste groepsduel van de Champions League tegen de Milanezen aantrad. Milan zou Eriksen niet deze maand, maar aankomende zomer willen binnenhalen voor een bedrag van elf miljoen euro.

Update 13 januari (12.15 uur):

Mounir El Hamdaoui
El Hamdaoui zou aangeboden zijn bij Galatasaray. De Telegraaf meldt dat Ajax de Marokkaanse spits kwijt wil en hem heeft aangeboden bij Cim Bom Bom. Galatasaray zou de haalbaarheid van El Hamdaoui serieus onderzoeken. Vaste centrumspits Milan Baros is namelijk erg blessuregevoelig en is dit seizoen bijna nog geen minuut echt fit geweest. Ajax ontkend dat de Marokkaan is aangeboden bij de Turkse club.

Update 11 januari (13.20 uur):

Luis Suárez
Volgens Engelse media is er een biedingswedloop bezig tussen Liverpool en Tottenham Hotspur om Suárez van Ajax over te nemen. Ajax zou minimaal twintig miljoen euro vragen, maar volgens de tabloids is de prijs inmiddels al opgelopen tot boven de 23 miljoen euro. Één van de bronnen weet te melden dat The Spurs de voorkeur heeft voor de Uruguayaan, aangezien hij Londen een geschikte stad vind om zijn dochter op te laten groeien.

Update 7 januari (09.10 uur):

Darío Cvitanich
Racing Club heeft het bod op Cvitanich verhoogt naar 4 miljoen dollar, zo’n 3 miljoen euro. Hiermee wil de Argentijnse club 50% van de transferrechten overnemen van Ajax.

Update 6 januari (23.56 uur):

Gregory van der Wiel
Afgelopen week werd Van der Wiel in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. De Londense club zou zo’n zeventien miljoen pond willen neerleggen voor de rechtsback, maar vandaag meldde Frank Arnesen, technisch directeur van The Blues, dat de prioriteit niet bij de Ajacied ligt. “Gregory staat bij ons op een lijstje, maar momenteel niet bovenaan. Als dit al serieus zou gaan worden, is dat in principe op z’n vroegst komende zomer.”

Mido
Volgens verscheidene Engelse media zou Mido naar Newcastle United kunnen. De Ajacied wil zelf graag vertrekken uit Amsterdam en zijn zaakwaarnemer is met Ajax in gesprek over de ontbinding van zijn contract. Naast Newcastle zou ook Anderlecht hengelen naar de diensten van de Egyptenaar. Zij zien Mido als goede backup voor Romelu Lukaku die waarschijnlijk deze maand of komende zomer vertrekt uit België.

Update 5 januari (18.30 uur):

Darío Cvitanich
Het Argentijnse Racing Club heeft interesse om Darío Cvitanich over te nemen van Ajax en zou ruim 2,5 miljoen euro over hebben om 50% van de transferrechten te kopen.

Gregory van der Wiel
De rechtsback stond na het WK in Zuid-Afrika al in de belangstelling van veel clubs en dat is in deze winterperiode niet anders. Volgens de Daily Express is de vleugelverdediger de belangrijkste kandidaat om als nieuwe rechtsback Chelsea te komen versterken. De Nederlands international ziet een transfer waarschijnlijk wel zitten en schijnt zo’n zeventien miljoen euro te moeten kosten.

Update 4 januari:

Luis Suárez
Tottenham Hotspurs mengt zich in de strijd om Suarez. Zij bereiden een bod voor van zo’n twintig miljoen euro, en zullen daadwerkelijk in actie willen komen als Robbie Keane de club verlaat.
Het tabloid The Sun meldt dat Arsenal maar liefst 29 miljoen over zou hebben voor de Uruguayaan als vervanger van Bendtner. Die mogelijk de omgekeerde weg zal bewandelen om de prijs te laten dalen.

Mido
Na een gesprek met de clubleiding heeft Mido laten weten zijn nabije toekomst ergens anders te zien dan in Amsterdam en per direct een andere uitdaging te willen zoeken. Ajax is bereid met Mido mee te denken en mee te praten over de wijze waarop het contract kan worden ontbonden, zodat het mogelijk wordt om voor een andere club uit te komen.

Update 3 januari 2011

Mounir El Hamdaoui
Volgens Britse media is Fulham de topkandidaat om El Hamdaoui in te lijven. De Premier League is op zoek naar een vervanger voor de langdurig geblesseerde Zamora en zou 8 miljoen over hebben voor de Marokkaanse spits.

1 januari 2011

Luis Suárez
Real Madrid zou de selectie willen versterken met Luis Suárez en daar 21 miljoen (+ vijf miljoen aan mogelijke premies) voor over hebben. Volgens Britse media is Arsenal ook in de markt om de Uruguayaan over te nemen, zij zouden 24 miljoen euro willen betalen aan Ajax. Een transfer naar Villareal lijkt van de baan nu Nilmar en Rossi die club niet lijken te gaan verlaten. Ook Liverpool lijkt af te haken in de strijd om de aanvaller aangezien zij ‘slechts’ 15 miljoen euro boden. Of de topscorer van het seizoen 09/10 ook daadwerkelijk Ajax gaat verlaten is nog niet duidelijk, ondanks dat hij laatst heeft aangegeven zich klaar te voelen voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Mounir El Hamdaoui
Na de komst van Frank de Boer als hoofdtrainer is El Hamdaoui op een zijspoor beland. Hier lijkt de Marokkaan geen genoegen mee te nemen en zou aansturen op een transfer. Onder andere Sevilla zou zeer geïnteresseerd zijn de aanvaller. Ook elke club waar Martin Jol aan wordt gelinkt, zou de mogelijke nieuwe werkgever van El Hamdaoui kunnen worden. De oud-trainer van Ajax heeft aangeven de spits graag mee te nemen naar zijn nieuwe club. Newcastle United, Blackburn Rovers, Wolfsburg en HSV werden hierdoor al met de Marokkaan in verband gebracht.

Maarten Stekelenburg
Het lijkt erop dat Stekelenburg Ajax pas aan het einde van het seizoen wil verlaten, maar desondanks wordt ook de eerste keeper van Nederland in verband gebracht met een vertrek in de winterstop. Malága zou de doelman in de winter graag willen over nemen samen met Emanuelson en 18 miljoen euro over hebben voor beide spelers. Of Stekelenburg ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in een overgang naar de Spaanse laagvlieger valt echter te betwijfelen.

Urby Emanuelson
Emanuelson is in het bezit van een aflopend contract, waardoor het voor Ajax interessant zou zijn om hem deze winter nog te verkopen. De linkspoot werd al in verband gebracht met Malága, Valencia en VFL Wolfsburg en naar eigen zeggen zijn er nog meer clubs in hem geïnteresseerd. Maar het lijkt er op dat langstzittende veldspeler van Ajax het seizoen zal afmaken en in de zomer als transfervrije speler een nieuwe club zal uitzoeken. Wel wil Frank de Boer nog een ultieme poging doen om het contract alsnog te verlengen.

Mido
De terugkeer van Mido maakte veel los onder de Ajax-aanhang aangezien hij nog verre van fit was toen hij teruggehaald werd. Inmiddels is de spits veel afgevallen en staat er fysiek een stuk beter voor, waardoor hij inmiddels ook zijn rentree heeft gemaakt in het Ajax-shirt. Omdat Frank de Boer de voorkeur lijkt te geven aan de eigen jeugd is het de vraag of de toekomst van Egyptenaar bij Ajax ligt. Van deze twijfel hebben twee Spaanse clubs, Espanyol en Deportivo La Coruña, gebruik willen maken en hem willen verleiden voor een overstap naar Spanje. Mido heeft beide aanbiedingen afgewezen en gezegd bij Ajax te willen blijven om prijzen te winnen met de Amsterdamse club.

Darío Cvitanich
Twee en een half jaar geleden werd Cvitanich gehaald om in de toekomst Klaas-Jan Huntelaar op te gaan volgen. Ondanks een aardig moyenne kon hij de verwachtingen niet in lossen en werd voor een jaar verhuurd aan het Mexicaanse C.F. Pachuca. Ook hier scoorde de Argentijn er op los, waardoor die club hem graag van Ajax zou over nemen. De twee clubs werden het ook eens over een transfersom. De transfer ging echter niet door omdat de spits graag terugkeerde naar eigen land waar onder andere Estudiantes en Boca Juniors hem graag zouden verwelkomen. Omdat Ajax hem niet meer wil verhuren, maar alleen verkopen, lijkt een transfer naar een van beide clubs niet door te gaan omdat zij daar de financiële middelen niet voor hebben.

Thimothée Atouba
Atouba kwam anderhalf jaar geleden transfervrij over van het Duitse HSV, maar kwam door een slepende knieblessure nog nauwelijks in actie voor Ajax. Ondanks het lange blessureleed en het aflopende contract zijn er toch verschillende clubs geïnteresseerd in de diensten van de Kameroener. Onder meer Lille, Rubin Kazan, Besiktas en Basel zouden de linksback deze winter nog over willen nemen van Ajax.  

Reageren op dit bericht