Transfermarkt nog twee dagen open; Ten Hag hoopt op een spits

De zomerse transfermarkt is nog ongeveer 39 uur open. De Ajax-selectie is compleet, maar toch hoopt trainer Erik ten Hag nog op een buitenkansje op de spitspositie. De Amsterdamse club gaat dit seizoen in de Champions League spelen en daarom moet de club de beschikking hebben over twee fitte centrumspitsen. Klaas-Jan Huntelaar is alweer 35 jaar en eerste spits Kasper Dolberg is nog herstellende van een buikwandblessure.

“In de Champions League heb je twee goede centrumspitsen nodig”, zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. Vooral van de blessuregeschiedenis van Dolberg baalt de Ajax-coach. “Op het moment dat ik bij Ajax tekende kreeg ik de mededeling dat hij geblesseerd was geraakt en sindsdien heb ik nauwelijks over hem kunnen beschikken. En ja, in de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig.”

Toch is Ten Hag tevreden met de huidige selectie. “Marc Overmars heeft met de rest van de directie zijn nek uitgestoken. Marc, het Technisch Hart en ik hebben zo de selectie kunnen samenstellen. De technische staf heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Met elkaar hebben we een goede analyse gemaakt waar we spelers nodig hadden en welke spelers daarvoor in aanmerking kwamen. Daarna er zijn krachtsinspanningen geleverd om dingen voor elkaar te krijgen”, aldus Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.