Traoré: “De trainer boodschap sturen dat ik er klaar voor ben”

Ajax en Lassina Traoré schreven gisteren historie. De Amsterdammers wonnen in Venlo met 0-13 van VVV. De grootste zege ooit voor Ajax in de Eredivisie. De negentienjarige Burkinees was goed voor vijf doelpunten en drie assists. De spits hoopt op meer speeltijd.

“Zulke uitslagen maak je vooral in de jeugd mee”, zegt Traoré tegen het Algemeen Dagblad. “Je ziet ze wel eens voorbijkomen bij Ajax O12 of O13. De laatste keer dat ik de dubbele cijfers haalde met mijn team moet als kleine jongen ergens in Burkina Faso geweest zijn. Vijf goals maakte ik denk ik twee jaar geleden nog, bij Ajax Cape Town.”

Aanstaande dinsdag tegen Atalanta Bergamo in de Champions League zit Traoré zeer waarschijnlijk weer op de bank. “Ik wil eerste spits worden en elke minuut die ik daarvoor krijg, probeer ik te gebruiken om de trainer de boodschap te sturen dat ik er klaar voor ben. Dat doen we allemaal en dat heb ik vandaag ook weer geprobeerd.”

“Elke speler wil spelen. Ik ook”, gaat de achtvoudige international verder. “Ik wacht op het moment en dan pak ik alle minuten die ik krijg om mezelf te laten zien.” Gisteren is dat zeker gelukt. “Ik ben ontzettend blij met deze ongelofelijke wedstrijd en ongelooflijk trots dat ik onderdeel uitmaak van deze historische wedstrijd. Ik probeer zo door te gaan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.