Trotse Edson Álvarez debuteert: “Ik speel het liefst als middenvelder”

Edson Álvarez kwam een dik kwartier voor tijd binnen de lijnen tijdens VVV Venlo – Ajax (1-4). De Mexicaan maakte daarmee zijn officiële debuut voor Ajax 1.

“Ik ben heel blij met mijn debuut”, zegt Alvárez tegen Voetbal International. “Iedereen weet dat Ajax de grootste club van Nederland is en dat de club vorig jaar fantastisch was in de Champions League. Het zal niet gemakkelijk worden om dat te evenaren.”

Álvarez kwam voor Martinez in het veld. Daley Blind zakte terug naar de verdediging waardoor de 21-jarige Ajacied op het middenveld kwam te staan. “Ik speel graag op deze positie, dus dat voelde goed. Ik speel het liefst als middenvelder of als centrale verdediger, liever niet als rechtsback. Als ik echt mijn favoriete positie moet aanwijzen, is dat op het middenveld. Maar ik speel ook graag achter, het maakt me niet veel uit.”

Ajax speelt aanstaande dinsdag tegen APOEL Nicosia in de play-offs voor een plek in de Champions League. Álvarez hoopt stiekem op een basisplaats. “Dat is aan de trainer, ik weet het niet. Natuurlijk hoop ik op een basisplaats in de Champions League, maar mijn lot ligt in de handen van de trainer.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.