Trotse Ten Hag na kritiek Kuyt en Sneijder: “Als je dat niet begrijpt…”

Ajax zette tegen Borussia Dortmund een zwakke eerste helft recht met een zeer redelijke tweede helft. De Amsterdammers keerden met een 1-3 zege huiswaarts en de wetenschap dat de achtste finales van de Champions League zijn gehaald.

Ajax-trainer Erik ten Hag was tevreden, maar toonde zich ook realistisch en kritisch. „Ik zal de eerste helft niet vergeten, want daaruit kunnen we lessen trekken. We maakten grote fouten en lieten Dortmund in hun kracht komen. We waren ongeduldig en leden veel balverlies. Zo maakten we ze groot, want in de omschakeling is Dortmund heel sterk”, zegt Ten Hag in gesprek met RTL7.

Ten Hag vond ook dat scheidsrechter Michael Oliver niet zijn topniveau haalde. De Britse arbiter gaf Dortmund een dubieuze rode kaart én een makkelijke penalty. „Er gebeurde bijna niks en toch ging de bal op de stip. Ik vond beide momenten zwaar bestraft, maar je moet het accepteren en doorgaan.”

RTL7-analisten Wesley Sneijder en Dirk Kuyt vonden de wissel van Steven Berghuis voor Mohammed Kudus onbegrijpelijk. „Als je dat niet begrijpt… Berghuis heeft het niet slecht gedaan, maar frisse energie leek me gewenst. En volgens mij heeft het zich uitbetaald”, reageert de Tukker geprikkeld op het duo.

Trots overheerst bij de Ajax-coach. „Wat deze zege betekent? Dat we goed bezig zijn. We kunnen slecht spelen, maar tonen dan karakter en weerbaarheid. We houden op dat soort momenten ons hoofd koel en knokken terug. Daarmee kunnen we verder.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
RTL7

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.