Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 07 juni 2016 11:44 – Bron: Milliyet

Nicolai Boilesen gaat zijn carrière mogelijk vervolgen in de Turkse Süper Lig. Trabzonspor zou volgens Milliyet verregaande interesse hebben in de verdediger en de onderhandelingen zouden al gestart zijn. Vooralsnog ligt vraag en aanbod ver uit elkaar. Naast Boilesen zijn ook Presenel Kimbembe, Serdar Tasci en Edin Visca in beeld bij de Turkse middenmotor.

De Deense linksachter van Ajax speelde sinds de uitwedstrijd bij FC Dordrecht, 17 mei 2015, geen officiële voetbalwedstrijd meer. Hij weigerde zijn contract te verlengen en dit was voor Frank de Boer reden om Boilesen uit de selectie te zetten en daarnaast te verbieden om voor Jong Ajax uit te komen. 1 juli loopt zijn contract af en dan zijn hij en Ajax van elkaar verlost.

In het afgelopen seizoen was er de nodige interesse voor de blonde verdediger. Onder andere Wolverhampton Wanderers, Genoa, Middlesbrough en Dinamo Zagreb hengelden naar zijn diensten, maar zelf zag hij die overstap niet zitten. Of hij heil ziet in een vertrek naar de nummer twaalf van Turkije is nog maar de vraag.