Twee oefenduels Ajax afgelast

De twee oefenwedstrijden die Ajax zaterdag zou spelen tegen KAA Gent en Krylya Sovetov zijn afgelast. Dit wegens dreiging van hooliganisme. Het besluit is genomen door de gemeente Dalfsen, waar de wedstrijden zouden worden gespeeld. Of de duels worden verplaatst, of dat Ajax andere sparringspartners gaat treffen, is onbekend.

Het officiële statement van de gemeente luidt als volgt:

“Zowel gisteren als vandaag heeft er intensief contact plaatsgevonden tussen burgemeester Han Noten, politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd Ajax – KAA Gent te bespreken. Bij politie is informatie binnengekomen dat een groep harde kernsupporters van Ajax zich zullen gaan verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat deze groep ook harde kernsupporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan.”

“De burgemeester neemt deze beslissing met pijn in zijn hart, omdat hij weet hoe enthousiast USV met al haar leden is over de komst van Ajax naar Nieuwleusen. ‘Ik weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen, omdat ik zie wat de komst van Ajax met de club doet. Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Maar op basis van de recente ontwikkelingen kan ik de veiligheid van bezoekers niet garanderen, waardoor ik verplicht ben om de wedstrijd te verbieden’.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.