Twee oefenduels op 13 juli voor Ajax

Op de officiële website van Ajax is vrijdagochtend een opmerkelijk nieuwtje verschenen. Op zaterdag 13 juli spelen de Amsterdammers om 16:00 uur in Waalwijk een oefenwedstrijd tegen RKC. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar dat is het wel. De landskampioen maakte namelijk eerder al bekend dat het op dezelfde dag om 20:00 uur oefent tegen De Graafschap. Twee oefenduels op een dag dus. Na de wedstrijd in Noord-Brabant reist de ploeg van Frank de Boer direct af naar Doetinchem, om daar tegen de Jupiler League-club te voetballen.

Daarmee lijkt Ajax in de voorbereiding niet te kiezen voor een langer buitenlands verblijf, maar meer voor oefenwedstrijden in eigen land. Wel wordt er gespeeld tegen twee Duitse ploegen. Op 6 juli in Dresden tegen 2.Bundesliga-club Dynamo Dresden. En op 19 juli in Meppen tegen Werder Bremen. De voorbereiding van Ajax start op maandag 24 juni.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.