Loting Champions League

UEFA geeft toe: Rocchi benadeelde Ajax tegen Chelsea

In een besloten bijeenkomst hebben de topscheidsrechters van de UEFA toegegeven dat de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi tijdens de CL-wedstrijd Chelsea – Ajax (4-4) enorm grote arbitrale fouten heeft gemaakt.

Rocchi stuurde bij een 1-4 stand Daley Blind en Joël Veltman met een rode kaart naar de kant. Volgens het internationale scheidsrechtersgilde én scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti, die eind vorige maand bijeenkwamen, had Rocchi de wedstrijd na de overtreding van Blind stil moeten leggen. Dit omdat er alleen voordeel gegeven mag worden bij een directe scoringskans, meldt De Telegraaf.

De tweede gele kaart van Joël Veltman én de strafschop voor Chelsea hadden dus nooit gegeven mogen worden. Rocchi en de VAR weigerden om in te grijpen. De gele kaart voor Veltman had sowieso niet gegeven mogen worden omdat de Ajax-verdediger de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg.

Chelsea kwam door de rode kaarten terug van 1-4 naar 4-4. Door het gelijkspel liep Ajax de volgende ronde en minimaal 9,5 miljoen euro mis.  Rocchi, ook dubieus in zijn eigen land Italië, is inmiddels met scheidsrechterspensioen en kan waarschijnlijk niet meer worden vervolgd.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.