UEFA legt VAR-beslissing uit: geen overtuigend bewijs

In de returns van de achtste finales van de Champions League werd de VAR meermaals gebruikt door scheidsrechters op verschillende velden waaruit cruciale situaties ontstonden. Zo ook bij Ajax waar de VAR bijna vijf minuten nodig had om te bepalen of de bal de zijlijn had gepasseerd voorafgaand aan de 0-3 van Dusan Tadic. De UEFA geeft met tekst en beelden duidelijke uitleg over deze en alle andere beslissende VAR situaties.

“We hebben geen overtuigend bewijs kunnen vinden dat de bal volledig over de lijn was’. Alle camera’s zijn benut, alle beelden zijn bekeken en zorgvuldig geanalyseerd door de VAR”, aldus de UEFA over de situatie bij Real Madrid – Ajax. “De vierde official, die perfect gepositioneerd stond, was van mening dat de bal niet volledig de zijlijn was gepasseerd. Daarom was het ook niet nodig om naast het veld beelden terug te kijken. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en handelde daarmee correct.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.