Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 25 november 2010 19:21 – Bron: UEFA.com

De rode kaarten van Real Madrid-vedettes Sergio Ramos en Xabi Alonso tijdens het Champions League-treffen met Ajax kunnen wel eens een naar staartje kunnen krijgen voor Ajax. De UEFA, wat zich inzet voor Fair Play, wil vijf Madrilenen schorsen. Daardoor zou bijvoorbeeld de derde doelman van Real Madrid op moeten draven tegen Auxerre, dat punten moet pakken om Ajax voorbij te kunnen gaan.

Coach José Mourinho stuurde zijn reservedoelman Jerzy Dudek naar keeper Iker Casillas. De Poolse sluitpost instrueerde de Spaanse doelman om Sergio Ramos de doeltrappen te laten nemen. Eerder sprak Mourinho met Xabi Alonso tijdens een dood spelmoment. Alonso, had net als Ramos geel, nam even later een vrije trap en deed daar zo lang over dat hij zijn tweede gele kaart kregen wegens spelbederf. Even later nam Ramos een doeltrap en ook hij rekte te lang tijd en ontving ook rood.

Ramos en Alonso hadden in het duel geel gekregen en zouden daardoor op scherp staan tegen Auxerre en in de volgende ronde. Bij deze rode kaart zou Mourinho het tweetal alleen tijdens het duel tegen Auxerre moeten missen. Echter heeft de UEFA een strafzaak geopend, waardoor Real Madrid waarschijnlijk vier veldspelers en haar tactisch meesterbrein moet missen.  

Reageren op dit bericht