Uit de gratie geraakte Bazoer niet mee naar Luik
Donderdagavond speelt Ajax de laatste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. De Amsterdammers zijn met dertien punten al zeker van de eerste plek. Dit geeft trainer Peter Bosz de gelegenheid om, net als tegen Panathinaikos, de nodige spelers wat rust te geven. Voor opponent Standard Luik is dit zeker niet het geval. De Belgen delen op dit moment de tweede plek in de poule met Celta de Vigo en zijn dus nog lang niet zeker van overwintering in Europa.

Afgelopen maandag gaf Peter Bosz al aan dat de nodige basisspelers niet zullen afreizen naar België. Zo blijven Lasse Schöne en Davinson Sánchez achter in Amsterdam. Zij zijn wel fit, maar krijgen rust van de oefenmeester. Net als tegen FC Groningen ontbreekt Bertrand Traoré. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. De Burkinees heeft in de ziekenboeg gezelschap gekregen van Daley Sinkgraven. De linksback kan niet in actie komen vanwege een enkelblessure.

De meeste opvallende afwezige op de lijst is Riechedly Bazoer. De talentvolle middenvelder komt al geruime tijd niet meer voor in de plannen van Peter Bosz en de trainer lijkt nu definitief afscheid van hem te nemen. “Ik ga er na eerdere gesprekken met Riechedly van uit dat de kans groot is dat hij na de winterstop geen deel meer uitmaakt van de selectie,” Aldus Peter Bosz.

Door het ontbreken van een groot aantal basisspelers lijkt het er opnieuw op dat de jongelingen hun kans gaan krijgen. Zo mogen Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Donny van de Beek mee naar België. Om de jeugdigheid te compenseren is ook Heiko Westermann onderdeel van de selectie tegen Standard Luik.

De volledige selectie voor Standard Luik – Ajax is als volgt:

Andre Onana
Diederik Boer
Kenny Tete
Joël Veltman
Heiko Westermann
Nick Viergever
Mitchell Dijks
Matthijs de Ligt
Jairo Riedewald
Davy Klaassen
Hakim Ziyech
Donny van de Beek
Abdelhak Nouri
Anwar El Ghazi
Amin Younes
Vaclav Cerny
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg

De wedstrijd Standard Luik – Ajax begint donderdag om 21:05 uur in België
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.