Uitblinker Promes: ‘Belangrijkste was overwinning maar die 3 goals zijn heel lekker’

Ajax knokte zich na een moeizame eerste helft langs Fortuna Sittard en won met overtuigende cijfers de inhaalwedstrijd in Amsterdam (5-0). De grote uitblinker op de woensdagavond was Quincy Promes die verantwoordelijk was voor drie goals.

In de moeizame eerste helft speelde Promes vanaf links waar hij soms dreigend door kwam, maar er volgde geen resultaat. In de tweede helft werd de geboren en getogen Amsterdammer op 10 gezet. Zo legde Promes de positiewisseling in de tweede helft uit: ‘De echte dreiging bleef in de eerste helft uit. De trainer wilde dan ook meer mensen in de box hebben waardoor ik doorschoof naar 10’. De tweede helft liep hierdoor stukken beter en Promes had zijn eerste goal al na vijf minuten erin liggen.

Doordat Promes naar 10 schoof en Huntelaar in de spits kwam, werd Dušan Tadić de linksbuiten. Tadić gaf twee assists op Promes maar scoorde zelf niet. Zo staat de Serviër nu gelijk in goals met Quincy dit seizoen in de eredivisie. Over een ware topscorer strijd wilde Promes niet spreken: ‘Daar is het nog veel te vroeg in het seizoen voor. We moeten onze wedstrijden winnen, dat is het belangrijkst.’ Promes maakte pas de tweede hattrick in zijn carrière en krijgt zo de meegenomen wedstrijdbal met alle handtekeningen van de selectie van Ajax als een mooi cadeautje voor bij zijn zoon in de slaapkamer.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Brecht Versluis

Brecht Versluis

Redacteur op Ajaxinside.nl