Uitgelekt rapport Ling kraakt beleid Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 november 2015 12:29 – Bron: Telesport

1385635023

Het rapport dat Tscheu La Ling schreef als advies aan de directie van Ajax is uitgelekt en daarin volgt een snoeihard oordeel over de huidige gang van zaken bij Ajax. “Er is sprake van onprofessionele besluitvorming. Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen”, aldus Ling in zijn bevindingen in het rapport.

“De uitgangspunten van het Plan Cruijff worden niet gevolgd als het gaat om het aankoopbeleid. Er worden veel te veel miskopen en breedteaankopen gedaan. De aankopen zijn zelden een directe versterking gebleken. Overmars heeft geen plan, geen richting en geeft onvoldoende aansturing aan de betaald voetbal scouting. Deze afdeling wordt door Overmars onprofessioneel geleid.”

Op dit moment ligt Wim Jonk onder vuur, onterecht volgens Ling. “Jonk distantieert zich van de huidige werkwijze van het Technisch Hart en van de besluitvorming.” Volgens Ling kunnen alle problemen binnen het Technisch Hart simpel worden opgelost door alleen de directeur betaald voetbal, directeur jeugdopleiding en hoofdtrainer nog deel uit te laten maken van het Technisch Hart.

“Het belang van de opleiding, waarin de cultuur van Ajax zit, is vastgelegd in de directie en weegt even zwaar als het belang van betaald voetbal. Dat is de juiste balans voor een opleidingsclub. De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden worden optimaal verdeeld. Iedereen, dus ook het hoofd opleidingen, heeft een duidelijk takenpakket en is verantwoordelijk en bevoegd voor zijn eigen terrein.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.