Ajax Life

Deyovaisio Zeefuik verving na rust de aan zijn nek geblesseerde Maximilian Wöber. Ajax stond met de rust nog met 0-2 voor tegen FC Twente. De eindstand was echter 3-3 en de Amsterdamse club verloor weer belangrijke punten in de strijd om de titel.

De 19-jarige rechtsback vond dat er tijdens de eerste helft nog geen vuiltje aan de lucht was. “En ja, in de tweede helft ging het wat minder. Dat kwam volgens mij omdat Twente Frenkie de Jong meer vast had gezet”, zegt Zeefuik tegen Ajax Life. “Hij was voor rust onze spelmaker. Daardoor konden we in de tweede helft minder goed voetballen”, aldus de invaller.

Bij de 2-2 van Twentenaar Stefan Thesker zag Zeefuik er niet goed uit. De Ajacied gleed uit. “Ik kwam naar binnen. We spelen achterin met drie man, dus dan moet je het goed dicht houden aan de binnenkant”, aldus de broer van Género ‘Zeebuik’ Zeefuik. “De bal ging over me heen. Ik draaide me om en gleed even weg. Daardoor stond hij helemaal vrij. Ik ging er nog wel naar toe maar was net te laat om hem te kunnen blokken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)