Ulderink en Stam in de zomer weg bij Jong Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 24 februari 2016 23:38 – Bron: Ajax

Ulderink En Stam In De Zomer Weg Bij Jong

Andries Ulderink en Jaap Stam hebben besloten om hun taak als coach van Jong Ajax na dit seizoen naast zich neer te leggen. Het tweetal stond sinds afgelopen zomer voor de groep. Voornaamste beweegreden is volgens Ulderink dat het kriebelt om weer met een vaste groep te werken. Bij Jong Ajax hebben ze vaak te maken met afvallers van de eerste selectie of doorstroom vanuit de jeugd. Beide coaches geven aan graag met elkaar verder te willen in de toekomst.

Met een achtste plaats in de rangschikking doet de beloftenploeg het bij lange na niet slecht. Het is dan ook niet dat er wegens tegenvallende resultaten afstand wordt genomen. “Ik heb het bijna twee jaar uitstekend naar mijn zin gehad bij Jong Ajax. Mede door Jaap en Ajax heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Ik kan, en dat geldt vast ook voor Jaap, mijn ei altijd goed kwijt bij Jong Ajax. Je hebt bij deze ploeg wel te maken met veel wisselingen. Er spelen zowel A-junioren als A-selectiespelers mee. Dat is ook logisch en dat weet je vooraf. Maar het kriebelt om weer met een vaste groep te gaan werken,” licht Ulderink zijn besluit toe.

Ook Jaap Stam beaamt de woorden van Ulderink. “Dit zijn heel leerzame seizoenen, ook omdat je bijna nooit met een vast elftal speelt en soms afhankelijk van anderen bent. Jong Ajax is een zeer leerzame selectie om mee te werken. Je leert onder meer snel inspelen op situaties. Uiteindelijk wil je alles ooit een keer zelf bepalen; dat is ook een reden om hoofdtrainer te worden. Hopelijk komt die nieuwe uitdaging voorbij,” aldus de oud verdediger.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.