Unuvar gidst Ajax naar derde plaats prestigieus toernooi

Geschreven door Krist Stoelwinder – Uitgave: 25 april 2016 11:57 – Bron: AbanoFootballTrophy

1461004447

Naci Unuvar heeft weer laten zien over hoeveel talent hij beschikt. Hij deed met de D1 van Ajax vanaf donderdag 21 april mee aan de Abano Football Trophy en maakte 9 doelpunten. Daarmee bezorgde hij de jonge Amsterdammers een derde plaats op het internationale toernooi in Italië. Unuvar werd ook nog eens uitgeroepen tot beste speler.

Ajax begon het toernooi met een 2-1 overwinning op het fysiek sterke Bayer Leverkusen. Unuvar maakte in die wedstrijd de 1-0 door middel van een strafschop. Vervolgens werd het Italiaanse Vicenza Calcio met 6-0 van de mat geveegd. Unuvar zorgde voor de helft van de productie. Door de twee overwinningen plaatste Ajax zich voor de achtste finale van de Abano Football Trophy. Daarin waren de reuzen van Atalanta de tegenstander. De wedstrijd werd geteisterd door harde regenbuien die tot gevolg hadden dat de wedstrijd kort werd gestaakt. Op dat moment stond Ajax met 0-1 achter. Na de onderbreking nam Unuvar zijn ploeg bij de hand en bracht hij de D1 met een fantastisch doelpunt al snel op gelijke hoogte. Uiteindelijk wist Ajax de wedstrijd met 2-1 te winnen.

In de kwartfinale stond de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg op de rol. De Oostenrijkers konden het snelle aanvalsspel van de Amsterdammers niet bijbenen en liepen zo tegen een ruime nederlaag aan: 3-0. Unuvar had met een doelpunt ook een aandeel in de gemakkelijke overwinning van Ajax. Wat volgde was de op papier lastige halve finale tegen Inter. Ook de Italianen waren namelijk fysiek sterk en eerder had Ajax het al moeilijk gehad tegen dat type tegenstander. Toch begon de D1 prima aan de wedstrijd en zette Unuvar zijn ploeg al snel op voorsprong. Ajax leek de overwinning over de streep te gaan trekken, totdat Inter vlak voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Het gevolg was een strafschoppenserie en hoewel Unuvar zijn penalty verzilverde, gingen de Italianen door naar de finale van het toernooi. Ajax miste namelijk twee strafschoppen en Inter wist maar één keer het net niet te doen bollen.

Ajax lag dus uit het toernooi maar speelde nog wel tegen Club Brugge voor de strijd om de derde plaats. Die strijd wist Ajax met speels gemak te winnen. De Amsterdammers versloegen onze zuiderburen met 5-0 en deden dat met prachtig voetbal. De ploeg van trainer Peter van der Veen kreeg een compliment van de organisatie van het toernooi voor het vertoonde spel. Unuvar bewees met twee doelpunten nogmaals een grote belofte te zijn. Meer lezen over Unuvar? Ajax Inside interviewde het talent recent o.a. over zijn toekomst bij Ajax.

Een viertal spelers van de D1 kreeg dezer dagen ook slecht nieuws te verwerken. Martijn van der Sande, Lars Wassenaar, Samir Lagsir en Finn Stam kregen te horen dat zij Ajax moeten verlaten. Laatstgenoemde was tijdens de Abano Football Trophy nog meermaals trefzeker. Stam maakte tegen zowel Bayer Leverkusen als Red Bull Salzburg een doelpunt.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.