UPDATE: Ajax akkoord met straf tegen Feyenoord

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 april 2016 09:19 – Bron: Ajax Life

1398927680

De KNVB heeft Ajax een voorstel gedaan om VAK410 leeg te laten bij de eerstvolgende Klassieker. Dit naar aanleiding van de spreekkoren en de opgehangen ‘Vermeer-pop’ tijdens Ajax – Feyenoord van dit seizoen. Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, vindt de straf te zwaar. “Wij snappen heel goed dat de KNVB optreedt tegen misdragingen, daar zul je ons niet over horen. Alleen weten we dat de club direct en gericht de daders heeft gepakt en bestraft, met behoorlijke stadionverboden.”

Omdat de daders reeds zijn gepakt, vindt Dekker het ongehoord dat iedereen in VAK410 over één kam wordt geschoren. “Ajax valt in dit geval weinig te verwijten en je hoopt dat de bond meegaat in de gekozen individuele aanpak. Helaas is met dit voorstel toch weer het hele vak de dupe”, zegt hij tegen Ajax Life. “We gaan ervan uit dat Ajax zich niet zomaar neerlegt bij het schikkingsvoorstel en de KNVB duidelijk maakt dat collectief straffen niet nodig is.” Ajax heeft tot 13 april om te reageren op het voorstel van de KNVB.

UPDATE:
Ajax is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De straf bestaat uit een boete van 10.000 euro en het leeg houden van de vakken 424/425 waar VAK410 zich heeft gevestigd. Seizoenskaarthouders die aanwezig waren tijdens Ajax – Feyenoord dit seizoen, mogen ook niet andere vakken aanwezig zijn in de Amsterdam ArenA tijdens het eerstvolgende officiële thuisduel tegen de Rotterdammers.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.