UPDATE: Ajax bereikt akkoord met Westermann

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 14 juli 2016 10:01 – Bron: De Telegraaf

1468421476

In navolging van PSV gaat Ajax waarschijnlijk ook een Duitse centrumverdediger aan de selectie toevoegen. Heiko Westermann is volgens Mike Verweij van De Telegraaf al in een vergevorderd stadium met de club uit Amsterdam. De 32-jarige routinier staat momenteel onder contract bij Real Betis in Spanje.

Westermann speelt pas sinds vorig jaar zomer in Sevilla, nadat zijn contract bij HSV afliep. In het verleden kwam de mandekker ook uit voor Greuther Fürth, Arminia Bielefeld en verdedigde hij ook de clubkleuren van Schalke 04. Tevens speelde hij 28 interlands voor Die Mannschaft.

Update 14 juli:
Ajax heeft een akkoord bereikt met Heiko Westermann, zo meldt De Telegraaf. Enkel de medische keuring kan een transfer van de centrumverdediger nog tegenhouden. Ondanks dat het contract van de Duitser nog doorliep tot medio 2017, mag hij transfervrij vertrekken bij Real Betis, de club waar ook oud-Ajacied Rafael van der Vaart onder contract staat.

Fred Rutten laat in het weekblad weten verrast te zijn door de aanstaande transfer. De trainer van Al Shabab werkte samen met Westermann bij Schalke 04. “Ajax zoekt altijd naar schoonheid en Westermann is een zakelijke speler. Het gaat hem alleen maar om winnen, niet om schoonheid. Heiko is een geweldige gozer, een op en top prof en een echte karakterjongen. Verdedigend is hij gewoon heel sterk. Zeker ook in de lucht. Een speler als Mats Hummels heeft minder defensieve kwaliteiten dan Westermann.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.