Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 28 december 2009 11:09 – Bron: AD Sportwereld

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Ajax deze winterstop alsnog een trainingskamp beleggen, maar dan in Portugal. In eerste instantie zouden de Amsterdammers naar zusterclub Ajax Cape Town in Zuid-Afrika gaan, maar omdat NAC – Ajax op 17 januari ingehaald dient te worden, kon dat niet doorgaan. Wanneer de trip precies plaats gaat vinden, is nog niet bekend.

Vorig jaar is Ajax tijdens de winterstop ook op trainingskamp geweest naar Portugal. Dat beviel de club zo goed dat bij het afketsen van Zuid-Afrika gelijk werd overgeschakeld naar optie twee.

Update:
Ajax gaat definitief op trainingskamp naar Portugal. De selectie van Ajax verblijft van 6 tot en met 13 januari in het Portugese Albufeira, op dezelfde locatie als waar de Ajacieden vorig jaar de winterstop doorbrachten. De Amsterdammers zullen ter plaatse twee oefenduels afwerken, maar de tegenstanders zijn nog niet bekend.  

Ajax oefent op trainingskamp in Portugal tegen FC Groningen

FC Groningen en Ajax treffen elkaar dit seizoen een extra keer. Beide ploegen overwinteren dit jaar in Portugal en hebben afgesproken om op 12 januari tegen elkaar te oefenen. Dat meldt Groningen op haar officiële website.

Ajax zou eigenlijk naar Zuid-Afrika afreizen voor haar trainingskamp, maar wegens het inhaalprogramma zagen de Amsterdammers zich genoodzaakt om deze trip te annuleren. In Portugal werd een goed alternatief gevonden en aan de Algarve treffen de hoofdstedelingen Groningen. Beide ploegen waren nog op zoek naar een tegenstander om tegen te oefenen.

Eerder dit seizoen stonden trainers Ron Jans en Martin Jol in Euroborg tegenover elkaar voor een competitiewedstrijd. Op 2 augustus won Ajax met 2-0, door doelpunten van Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl. Op 28 maart gaat Groningen op bezoek in de Amsterdam ArenA.

bron voetbalzone.nl

Reageren op dit bericht