Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 augustus 2016 23:31 – Bron: De Telegraaf

Ajax hoopt snel een akkoord te kunnen bereiken met FC Twente over de transfersom voor Hakim Ziyech, dat schrijft De Telegraaf. Beide clubs zitten maandag om de tafel om de onderhandelingen te vervolgen. Ajax bood eerder al zo’n acht miljoen euro voor de 23-jarige spelmaker, maar de Tukkers zouden veertien miljoen euro verlangen. Volgens het dagblad wil Ajax niet zover gaan, maar heeft de Amsterdamse clubleiding de morele verplichting richting de eigen fans om Ziyech nu ook daadwerkelijk naar Ajax te halen.

De aanvallende middenvelder, die bij FC Twente vooral als valse rechtsbuiten wordt gebruikt, zou in Amsterdam een contract kunnen tekenen voor vijf seizoenen. Ondanks interesse van buitenlandse clubs, wil Ziyech zelf graag de overstap maken naar Ajax. Hij zou zelfs op hoofdlijnen al akkoord zijn met de recordlandskampioen. De grote vraag luidt vooralsnog: hoeveel wil Ajax voor Ziyech betalen en gaat FC Twente daarmee akkoord? Hij heeft nog een contract tot medio 2018 in De Grolsch Veste.

UPDATE 29-08 – 23:31 uur
Ajax en FC Twente zouden nagenoeg rond zijn over de transfer van Hakim Ziyech, dat meldt Valentijn Driessen maandagavond namens De Telegraaf bij ‘De Tafel van Kees’. De Amsterdammers zouden zo’n elf miljoen euro neerleggen voor de 23-jarige spelmaker voor wie een contract zou klaarliggen van vijf jaar. Ajax heeft officieel nog tot en met woensdag om de deal af te ronden.  

Reageren op dit bericht