Update: ‘Ajax hield akkoord Maher maanden stil’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 16 juni 2013 15:05 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax zou een mondeling akkoord hebben weten te bereiken met Adam Maher. Zodra de Amsterdammers het met AZ eens zijn over de transfervoorwaarden zal de 19-jarige middenvelder naar verluidt een vierjarig contract gaan tekenen in Amsterdam. Zo weet Ajaxinside.nl. Hoe ver de onderhandelingen tussen Ajax en AZ zijn, is vooralsnog onduidelijk. De Alkmaarders vragen naar verluidt acht miljoen euro voor de international, die nog een contract voor twee jaar heeft bij AZ. Gezien Ajax ook al zeven miljoen euro voor Marco van Ginkel heeft willen neerleggen, lijkt de komst van de vlugge dribbelaar slechts een kwestie van tijd.

1367495077

Het zou de vijfde zomer op rij worden dat een speler van AZ naar Ajax verkast. Maher, die momenteel van zijn vakantie geniet, heeft de afgelopen maanden meermaals aangegeven graag naar Ajax of PSV te willen verkassen. De landskampioen lijkt dus aan het langste eind te trekken, mede door het feit dat de Amsterdammers zeker zijn van Champions League-voetbal. Door de naderende transfer van de spelmaker, lijkt ook een vertrek van Christian Eriksen niet ver weg meer.

Maher gaf afgelopen week in het Algemeen Dagblad al aan in Nederland te willen blijven. Een vertrek naar een buitenlandse club is beslist niet aan de orde. “Ik ben helder geweest: ik blijf in Nederland. Ik wil elke week spelen. Het wordt Ajax of PSV.” Afgelopen winter ondernam PSV al een poging om Maher in te lijven, maar de Eindhovenaren konden het destijds niet vinden in de transfervoorwaarden van AZ.

De international was tot en met afgelopen zaterdag actief op het EK voor voetballers onder de 21 jaar en hierdoor mist de geboren Amsterdammer hoe dan ook de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, die volgende week maandag begint.

Update 16 juni 2013 – ‘Ajax hield akkoord Maher maanden stil’
Adam Maher is al zeker drie maanden met Ajax rond over een vierjarig contract. Zo verneemt Ajax Showtime zondagmiddag. De middenvelder wilde zich deze zomer optimaal kunnen focussen op het jeugd EK in Israël en daarom hielden de Amsterdammers de overeenstemming geheim. De komst van de 19-jarige middenvelder is hiermee nog niet zeker, want de laatste transfervoorwaarden van de huidige club van Maher, AZ, zitten Ajax dwars. Het is daarnaast niet bekend over Maher ook een voorcontract heeft getekend bij PSV, dat tevens op de komst van de international aast.  

Niet weg wilt hebben, maar realistisch zijn dat tenminste 1 van de 2 weg gaat.

We hebben alleen serero die het over kan nemen van eriksen ( fischer ook, maar die moet gewoon als vleugel aanvaller blijven spelen )

Maar ik weet neit of serero het lichamelijk wel aan kan, als we niets kopen en hem laten spelen en er snel weer voor een aantal maanden uitligt schiet dat echt niet op.

Maher kopen voor 5 a 6M met een 4 a 5 jaar contract, dan kun je hem over 2 jaar weer door verkopen voor een kleine 10M

quote: 07bram07

Eigenlijk geef je met het kopen van Maher aan dat je De Jong en Eriksen weg wilt hebben…

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.