Christian Chivu heeft een akkoord bereikt met Galatasaray, zo meldt het Roemeense Sport.ro. Ajax lijkt daarmee naast haar droomopvolger van de normaal gesproken vertrekkende Jan Vertonghen te grijpen. De Amsterdammers hebben de verdediger al wel een aanbieding gestuurd, maar de Roemeen lijkt voor het Turkse geld te kiezen. Hij zou zo’n drie miljoen euro op jaarbasis kunnen gaan verdienen, daar waar Ajax spelers juist steeds minder gaat betalen om de kosten te drukken.

Indien Chivu daadwerkelijk zijn handtekening zet bij Galatasaray, komt bij Ajax Niklas Moisander als eerst in beeld. Hij zou momenteel tweede staan op het verlanglijstje van Frank de Boer. Andere genoemde namen om het centrum achterin te versterken, zijn die van Douglas (FC Twente), Nick Viergever (AZ) en Bram Nuytinck (NEC).

UPDATE – 22 mei 2012, 21.30 uur:
Ajax mag nog hoop houden op de komst van Chivu. Zijn zaakwaarnemer meldt dat er geen sprake is van een transfer naar Galatasaray. “In de Turkse pers wordt zoveel geschreven. Ik heb een goede relatie met Galatasaray, maar zij willen Chivu niet hebben”, aldus Victor Becali. “We hebben nog geen beslissing genomen. We nemen rustig de tijd en zullen Inter vermoedelijk aan het einde van deze week vertellen wat we gaan doen.”  

Reageren op dit bericht