Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 01 november 2016 11:43 – Bron: Sky Sports

Frank de Boer is niet langer trainer van Inter, zo meldt het doorgaans betrouwbare Engels medium Sky Sports. De voormalig coach van Ajax stond al langer onder druk, maar leek na de 2-1 overwinning op Torino toch weer wat lucht te hebben. Afgelopen weekend ging zijn ploeg echter met 1-0 onderuit tegen Sampdoria en een dag later wist de Italiaanse media het zeker: het is einde verhaal voor De Boer.

De club heeft nog geen officiële mededeling gedaan over het ontslag van de Nederlander, maar het lijkt onontkoombaar. San Siro lijkt een trainerskerkhof aan het worden. Sinds het vertrek van Mourinho in 2010 sleet de voormalig topclub al acht coaches. Met Stefano Pioli lijkt de club al een opvolger in gedachten te hebben. Voor de voormalig trainer van Lazio ligt een tweejarig contract klaar.

UPDATE:

Frank de Boer is officieel ontslagen als trainer van Inter. De Italiaanse club maakt melding via een statement op de eigen website. De Nederlandse oefenmeester heeft welgeteld 85 dagen aan het roer gestaan in Milaan, maar kreeg de ploeg niet aan de praat. Stefano Vecchi zal tijdelijk de honneurs waarnemen in San Siro.