UPDATE: Lille maakt transfer El Ghazi wereldkundig

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 31 januari 2017 10:10 – Bron: Algemeen Dagblad

1462734546

Ondanks dat Ajax nog steeds geen buitenspeler aan de selectie heeft toegevoegd, lijkt het vertrek van Anwar El Ghazi steeds dichterbij te komen. Het AD weet te melden dat de aanvaller morgen naar Frankrijk vertrekt om daar zijn handtekening te gaan zetten onder een meerjaarig contract bij drievoudig kampioen Lille.

Dat de 21-jarige El Ghazi groen licht krijgt om over te stappen naar de Franse middenmoter is opmerkelijk. Eerder gaf directeur spelerszaken Marc Overmars aan dat er eerst een speler gehaald moest worden, alvorens hij de rechtsbuiten liet gaan. Ondanks dat het vooralsnog stil blijft rondom een winterse aanwinst, wordt er dus hoogstwaarschijnlijk afscheid genomen van El Ghazi.

UPDATE 28-01:
Anwar El Ghazi tekent dit weekend zijn contract bij Lille, dat meldt De Telegraaf. De aanvaller zal voor 4,5 jaar tekenen bij de Franse middenmotor. Ajax zou zo’n negen miljoen euro gaan opstrijken voor de buitenspeler, die in de eerste seizoenshelft gemiddeld slechts 51 minuten per competitiewedstrijd in actie kwam. El Ghazi had nog een contract tot medio 2019. Het is wachten op de officiële bevestiging van beide clubs.

UPDATE 31-01:

Zowel Lille als Ajax hebben officieel melding gemaakt van de transfer van Anwar El Ghazi naar Frankrijk. De 21-jarige aanvaller heeft zoals verwacht een contract getekend dat hem voor 4,5 jaar bindt aan zijn nieuwe club. Ajax ontvangt een slordige 9 miljoen euro voor El Ghazi. Overmars is achter de schermen bezig met David Neres als vervanger voor de oud-Spartaan. Verwacht wordt dat die transfer vanavond is afgerond.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.