Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 08 december 2011 00:15 – Bron: Ajaxinside.nl

Na de op z’n zachtst gezegd vreemde ontknoping op de laatste speeldag van de groepsfase Champions League, waarop Ajax een voorsprong van drie punten en zeven doelpunten verspeelde, plaatste Olympique Lyon zich op de valreep voor de volgende ronde van het toernooi. Inmiddels gaan op internet enorm veel geruchten over mogelijke omkoping.

De redenen:

Ten eerste werden er twee goals van Ajax onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Ten tweede werden er twee goals van Olympique Lyon toegekend ondanks buitenspel. Ook is duidelijk te zien dat Dinamo Zagreb voor rust heel fanatiek speelt en na rust weinig moeite doet om het Lyon lastig te maken. De verdedigers van Dinamo leggen de Fransen geen strobreed in de weg en de keeper van de Kroaten is ook niet te beroerd om af en toe naast de bal te duiken of zelfs helemaal niets te doen.

Het is ook vreemd dat Lyon vlak na rust zes ballen erin prikt, terwijl het dat hele toernooi slechts twee goals in vijf duels maakte, en dat beide teams het duel daarna rustig uitspelen. Ook vreemd is dat bij de 1-6 en 1-7 de Fransen helemaal niet meer juichen, alsof ze het al weten…

Dan is er nog de overdreven knipoog van Vida (verdediger Dinamo) naar Gomis, de spits van Lyon, na de 1-5. Hier verscheen een foto van op internet en ook de NOS sprak erover. Met name Youri Mulder zei na het duel dat er sprake was van omkoping.

Foto van de Zagreb verdediger met een knipoog naar Gomis die vier keer scoorde.

Naast deze foto circuleert er ook een bankafschrift van Lyon, dat 2,1 miljoen betaalt zou hebben aan Dinamo in ruil voor de overwinning. In hoeverre deze betrouwbaar is, weten we niet

Foto van het vermeende bankafschrift:

Ook gaan er geruchten op internet dat de voorzitter van Dinamo (Mamic) zich heeft laten omkopen en dat de trainer van de Kroatische club ontslagen is. Daarnaast is er nog het gerucht dat UEFA een onderzoek in gaat stellen naar de omkoperij.

Laten we hopen dat de UEFA dat doet, want dat er iets niet in de haak is hier, dat is zeker.

Wordt vervolgd…

Update: Het bericht dat trainer Jurcic van Dinamo Zagreb is ontslagen, is inmiddels bevestigd.

Bekijk hier de samenvatting van de vermoedelijke ‘omkoop-wedstrijd’.  

Reageren op dit bericht