Ajax hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met een spits van Arsenal. Yaya Sanogo moet de grote concurrent worden van Arek Milik. De Amsterdammers hopen de Franse aanvaller voor een seizoen te kunnen huren van de Engelse club. Arsene Wenger wil dat de 22-jarige Sanogo meer ervaring op doet op zowel competitie als Europees niveau. Mede door de connecties van Dennis Bergkamp en Marc Overmars bij Arsenal ziet Ajax goede mogelijkheden om de deal te laten slagen.

Sinds het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson en de verhuur van Richairo Zivkovic is de spits-positie bij Ajax dun gezaaid. Frank de Boer liet onlangs nog weten dat de Amsterdammers hopen op een buitenkansje. “We gaan geen 12 miljoen euro uitgeven aan een speler. Dus moeten we slimmer zijn. En als we een topspeler kunnen huren of kunnen toeslaan bij een ’goudmijntje’, zullen we dat niet laten. Want uiteindelijk gaat het ook om de prestaties.” Sanogo speelde 56 officiële wedstrijden in zijn carrière en scoorde dertien keer.

UPDATE:

Yaya Sanogo zal maandag een besluit nemen over zijn mogelijke komst naar Ajax, meldt Voetbal International. De Amsterdammers willen de spits graag voor een seizoen huren van Arsenal. De 22-jarige Fransman was zondag al in Nederland om te praten met Marc Overmars en Frank de Boer over de mogelijke overgang. Hij kreeg toen ook een rondleiding door de Amsterdam ArenA. Ajax is niet de enige club die Sanogo voor een jaar wil huren, ook Lille is geïnteresseerd in de diensten van de Gunner.