Hoewel eerder werd gesuggereerd dat Vito Wormgoor geld aan ploeggenoot Edgar Manucharyan had geleend en erna gestolen, heeft Wormgoors zaakwaarnemer Louis Laros de zaak uit de doeken: Wormgoor won een bedrag van 150 euro met een kaartspelletje, maar kreeg dit bedrag na herhaaldelijk vragen niet overgemaakt. De verdediger het recht in eigen hand en stal het bedrag ‘terug.’

“In de pers wordt Wormgoor nu opgevoerd als een ordinaire zakkenroller. Maar het verhaal ligt dus wel iets genuanceerder,” aldus Laros. “Laat ik voorop stellen dat de actie van Vito niet goed te praten is. Hij heeft er ook enorm spijt van en vindt het zelf ontzettend stom dat hij zo gehandeld heeft.”

“Het is een wet dat je je schulden moet inlossen, maar er is natuurlijk ook een wet dat je van elkaars spullen afblijft. Wormgoor is met dit conflict niet goed omgegaan. Daarom is de contractontbinding, hoe wrang ook, de onvermijdelijke oplossing. Maar Vito is vastberaden om bij een nieuwe club te laten zien wat voor jongen en wat voor talentvolle speler hij is,” sluit Laros zijn verklaring af.

Ajax besloot, in overleg met de speler, om zijn contract te ontbinden. In de voorbereiding werd de 19-jarige verdediger door trainer Marco van Basten nog overgeplaatst naar de A-selectie en hij mocht in de oefenwedstrijd tegen Excelsior ’31 zelfs in de basis starten.  

Reageren op dit bericht