UPDATE: Ziyech persoonlijk rond met Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 augustus 2016 14:26 – Bron: De Telegraaf

1470811512

Ajax wil Hakim Ziyech alsnog naar Amsterdam halen, dat meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zouden dit weekend zelfs vol voor de spelmaker van FC Twente willen gaan. De plotselinge interesse is opvallend te noemen, want zowel Marc Overmars als Peter Bosz lieten ruim een week geleden nog weten dat Ajax Ziyech niet zal gaan halen deze zomer.

Als hoofdreden werd aangevoerd dat Bosz al acht middenvelders tot zijn beschikking heeft, maar er zou nu interesse zijn in Lasse Schöne, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven. Als één van de drie wordt verkocht of verhuurd, komt er een plek vrij voor Ziyech. Volgens het dagblad moet Ajax wel haast maken, want Fenerbahçe zou al in vergaande onderhandelingen zijn met zowel Ziyech als FC Twente.

UPDATE 27-08:
Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft namens FC Twente de concrete interesse van Ajax in Hakim Ziyech bevestigd. “Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd en daaronder vallen ook Ajax en Fenerbahçe, maar zo kunnen we de lijst nog wel langer maken. Over bedragen doe ik verder geen uitspraken. Wij hoeven Hakim niet te verkopen, maar ik denk wel dat hij daar mentaal aan toe is.”

Volgens De Telegraaf zou Ajax zo’n acht miljoen euro hebben geboden waar de Tukkers niet mee akkoord willen gaan. Toch laat Van Leeuwen nog wel iets los: “Ajax heeft niet het hoogste bod, maar we zien nog wel heil in de onderhandelingen.”

UPDATE 28-08:
Hakim Ziyech heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Ajax, dat meldt Voetbal International zondagmiddag. Speler en club zijn er in hoofdlijnen uit, maar Ajax moet nog wel een akkoord bereiken met FC Twente over de te betalen transfersom. Beide clubs zijn nog in onderhandeling, maar een definitieve transfer lijkt een kwestie van tijd.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.