Urby Emanuelson: ‘Heel erg leuk om terug te keren’

Urby Emanuelson is terug op het oude nest. De voormalig linker vleugelverdediger van Ajax is aangesteld als assistent-trainer bij Jong Ajax waar hij gaat samenwerken met hoofdtrainer Dave Vos en de andere assistent Yuri Rose. Emanuelson heeft een contract getekend tot medio 2025 en komt over van FC Utrecht waar hij aan zijn trainerscarrière was begonnen. “Ik vind het heel erg leuk om terug te keren”, aldus de Amsterdammer.

“Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op. Ik ben hartstikke blij om terug te zijn”, vertelt Emanuelson die eerder als assistent-trainer bij FC Utrecht werkte. “Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.