Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 november 2010 13:55 – Bron: AD Sportwereld

Urby Emanuelson lijkt de beslissing over contractverlenging bijna gemaakt te hebben. “Ik heb veel nagedacht over mezelf, de laatste tijd. Daarom sta ik ook voor honderd procent achter mijn keuze, welke dat ook is”, vertelt de linkspoot. “Want wat andere mensen er ook van denken, het is míjn beslissing. En ik weet zeker dat het juist zal zijn.” De Ajacied krijgt veel steun van het publiek, maar hij moet beslissen. “Uiteindelijk moet je voor jezelf alles zo helder mogelijk op een rij krijgen.”

Al ruim vijf jaar speelt Emanuelson in het eerste elftal van Ajax, en hij zag daarin vele leeftijdsgenoten vertrekken. Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ryan Babel, Hedwiges Maduro. Stuk voor stuk spelen ze bij Europese (sub)topclubs, maar hij speelt nog altijd in Amsterdam. “Ik heb ook wel mogelijkheden gehad om te vertrekken”, vertelt de international. “Naar Spurs bijvoorbeeld, een jaar of drie geleden. Maar Ajax wilde me in die periode niet verkopen, omdat er al een aantal spelers was vertrokken. Misschien had ik het nog wel op de spits kunnen drijven om een transfer af te dwingen, maar zo’n type ben ik niet.”

Het zal niet lang meer duren voordat Emanuelson zijn keuze bekend maakt. “Ik ben er wel uit. Bijna”, geeft hij nog twijfelend toe. “Binnenkort hoop ik de knoop door te hakken”, aldus de alleskunner die al sinds 1994 als speler Ajacied is.  

Deze man was voor de laatste 5 jaar mijn favoriete Ajacied, maar dat wispelturige gesuggereer telkens, deed hem de das om.. Ik kan daar zo slecht tegen.
Ik vindt het echt jammer…
Dus met een diepe zucht en toch een lach, neem ik afscheid van deze ras-Ajacied.

Het ga je alvast goed jongen.

Off-topic:

Ik gun hem de club waar hij het beste bij past en niet persé de beste club maar ik gun hem zeker het allerbeste.

Ajax houdt van je jongen.

In ieder geval mooi dat er in de winterstop duidelijkheid is.
1: Sulejmani meer speelminuten geven en Urby het beste wensen bij zijn nieuwe club.
2: Emanuelson bijtekenen en concurrentie aangaan met Sulejmani en tevens een reserve-linksback.

Persoonlijk ben ik voor optie 1, puur omdat ik denk dat Urby altijd gezien zal worden als reserve links-back. Dit vind ik zonde en ik gun hem het maximale dat hij in zich heeft. Helaas zal dat er bij Ajax maar maximaal voor 90% uitkomen.

Mocht hij blijven, ik ben in ieder geval dik tevreden met zijn 90%!

Urby is de man…
Urby is de man…
Urby is de man die alles kan!

Reageren op dit bericht