Nadat Thomas Vermaelen is vertrokken, is de linksback-positie vacant en lijkt Ajax op zoek te zijn naar een nieuwe speler voor deze positie. Intern zou dit probleem opgelost kunnen worden, door Urby Emanuelson een aantal linies terug laten te zakken. Hoewel de Amsterdammer als linksback bij Ajax begon, ziet de 11-voudige international deze positie niet meer zitten.

De Ajacied heeft zijn afkeer tegenover de linksback-positie nog niet tegen Martin Jol verteld. “Nee, nog niet. Ha, maar dat gaat wel gebeuren. Daar moet over gesproken worden, want ik wil geen linksback meer staan, nooit meer. Het is alleen jammer dat niemand daar op dit moment kan spelen. Dan wordt er al snel weer een beroep op mij gedaan. In het belang van het team zeg je dan geen nee, maar het echte teambelang zou gediend zijn met een andere linksback. Maar die is er niet. Iedereen in de spelersgroep snakt naar een echte linksback. Ze zijn nog op zoek, maar de competitie begint al eind deze maand. Ik hoop dat er zo snel mogelijk iemand wordt vastgelegd.”

“Dat Ajax een linksbuiten als Eljero Elia wilde aantrekken, begreep ik wel omdat het een goede, onvoorspelbare speler is. Maar aan de andere kant moet je ook kijken naar wat je al in huis hebt voor die positie. Sulejmani kan daar goed uit de voeten, ik ook en achter ons zit ook nog Marvin Zeegelaar. De echte noodzaak ontbrak dus. Als ik het voor het zeggen zou hebben, kocht ik eerst een goede linksback. Goede aanvallers zijn hier zat, we hebben verdedigers nodig!”, aldus Urby Emanuelson tegenover Sportweek.  

Reageren op dit bericht