Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 juli 2010 22:38 – Bron: Ajaxinside.nl

Het is Luis Suárez en Nicolás Lodeiro niet gelukt om een bronzen plak te veroveren op het WK in Zuid-Afrika. Uruguay verloor in de troostfinale met 2-3 van Duitsland. Suárez speelde de hele wedstrijd mee, terwijl Lodeiro door een blessure niet in actie kwam. Beide Ajacieden hebben vanaf morgen even vakantie. Op 21 mei dienen de WK-gangers zich weer bij Ajax te melden. Voor Duitsland was het, na het WK 2006 in eigen land, niet nieuw om een troostfinale te spelen. Evenals nu werd het toen derde.

Van te voren waren de verwachtingen voor deze wedstrijd niet hoog gespannen, maar uiteindelijk bleek het een zeer aantrekkelijk duel te worden. Duitsland kwam goed uit de startblokken en kwamen via Thomas Müller verdiend op voorsprong. Nog voor rust wist Uruguay echter terug te keren in de wedstrijd. Op aangeven van Suárez wist Edinson Cavani de Duitse doelman te passeren, 1-1.

Na rust ging het gelijk op en het was dan toch Uruguay dat de leiding in de wedstrijd wist te nemen via hun topscorer, Diego Forlán. Slechts vijf minuten konden de Zuid-Amerikanen genieten van hun voorsprong toen Marcell Jansen de gelijkmaker inkopte. Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning en uiteindelijk trok Duitsland aan het langste eind. Sammi Khedira werd met een kopbal uit de kluts de matchwinner.  

Reageren op dit bericht