Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 juli 2010 23:35 – Bron: Ajaxinside.nl

De tegenstander van Nederland in de halve finale van het WK is bekend. Uruguay zal het dinsdagavond om 20:30 uur gaan opnemen tegen de mannen van Bert van Marwijk. De Zuid-Amerikanen schakelde in de kwartfinale Ghana uit na strafschoppen. Na negentig minuten spelen stond het 1-1, waarna er in de verlenging geen doelpunten meer vielen. Ajacied Luis Suárez speelde vanaf het begin mee en ploeggenoot Nicolás Lodeiro kwam direct na rust al binnen de lijnen.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dit leverde aan beide kanten niet veel grote kansen op. Vlak voor rust werd toch de score geopend door een afstandsschot van Sulley Muntari. Tien minuten na rust schoot Diego Forlán een vrije bal hard tegen de touwen en het bleef 1-1 in de officiële speeltijd. Gedurende de verlenging waren er over en weer kansen en de extra speeltijd kreeg een bizarre slotfase.

In een scrimmage binnen het Uruguayaans strafschopgebied haalde Suárez een inzet met de voet van de doellijn, maar een tweede inzet stootte de Ajacied met de hand van de lijn. Suárez kreeg de rode kaart en Ghana een paar seconden voor tijd de strafschop. Asamoah Gyan liep aan, maar zijn inzet belandde op de lat. In de strafschoppenserie die volgde misten John Mensah en Dominic Adiyiah namens Ghana, hetgeen voldoende was voor Uruguay om door te stoten naar de laatste vier op het WK.

Dinsdagaond zal de wedstrijd tussen Nederland en Uruguay worden gespeeld in Kaapstad. Wegens zijn rode kaart mist Suárez dit belangrijke duel. Lodeiro zal echter wel aan spelen kunnen toekomen tegen zijn Amsterdamse ploeggenoten Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw. Gregory van der Wiel zit tevens een schorsing uit.  

Reageren op dit bericht