Utrecht verbiedt komst Ajax-fans

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 29 oktober 2015 21:25 – Bron: Ajax Life

1385635023

Er zullen dit seizoen geen fans van Ajax aanwezig zijn in De Galgewaard tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. Na antisemitische spreekkoren die te horen waren bij de editie van vorig seizoen, werd de club uit de Domstad gestraft. Hierdoor moet de Bunninkside dit seizoen leeg blijven tijdens de confrontatie tussen de clubs. Ook de FC Utrecht-fans zullen niet aanwezig zijn in de Amsterdam ArenA.

Burgemeester Jan van Zanen vreest dat hij 13 december tijdens Utrecht – Ajax de veiligheid niet kan waarborgen omdat aanhangers van de Bunnikside verspreid door het stadion plaatsnemen. Hierdoor zijn er nu geen Amsterdamse supporters welkom. FC Utrecht – Ajax geldt als risicowedstrijd, hierdoor durft Van Zanen het niet aan om een vak vol met Ajacieden naar Utrecht af te laten reizen.

Ajax heeft boos gereageerd op de deze absurde ontwikkeling. De Amsterdammers spreken van een omgekeerde wereld. ”Als gevolg van het bij herhaling uiten van antisemitische spreekkoren van het Utrecht-publiek, bij de wedstrijd FC Utrecht – Ajax van 5 april 2015, legde KNVB FC Utrecht een straf op. De uiteindelijke beslissing van de commissie van beroep van de KNVB luidde dat, naast een geldboete van 10.000 euro, er geen personen als toeschouwer op de ‘Bunnikside’ mogen verblijven bij de eerstvolgende ontmoeting in Utrecht tussen Ajax en FC Utrecht. Als reactie daarop heeft de directie van FC Utrecht gemeend de seizoenkaarthouders van de betreffende vakken op de Bunnikside, elders in het stadion te gaan plaatsen. Hierdoor wordt het voor hen toch mogelijk gemaakt de wedstrijd FC Utrecht – Ajax bij te wonen. Mede als gevolg daarvan ziet de gemeente Utrecht een verhoogd risico. Om desondanks een veilig en goed verloop van de wedstrijd te kunnen waarborgen, hebben zij aanvullende maatregelen opgelegd. Waaronder dus een leeg uitvak”, laat Ajax weten via de officiële website.

Jeroen Slop is woest om de ’truc’ die FC Utrecht gebruikt. ”Daardoor omzeilen ze de straf, met als gevolg dat wij nu zonder fans moeten komen. Wij vinden het schandalig dat de daders van deze zeer kwetsende spreekkoren nu bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wij zonder supporters af moeten reizen. Ajax is nu de dupe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een straf die de KNVB aan FC Utrecht heeft opgelegd?”

”Toen wij enkele weken geleden hoorden wat er speelde, hebben wij gelijk de gemeente Amsterdam benaderd om contact op te nemen met hun collega’s in Utrecht. Dat is gebeurd, en ondanks hun goede inspanningen niet met het gewenste resultaat. Ook de briefwisseling met de gemeente Utrecht, FC Utrecht en de KNVB die daarop volgde, leidde niet tot een oplossing waar wij mee konden leven”, aldus de ontevreden Slop.

”De KNVB heeft zich nog wel ingespannen om hetgeen nu gebeurd is te voorkomen. Voor hen is dit natuurlijk ook een hard gelag. Wij hebben nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan het eerstvolgende duel tegen ons. Als een speler naar aanleiding van een rode kaart geschorst wordt, geldt dat toch ook niet voor de eerstvolgende wedstrijd tegen diezelfde tegenstander? Hoe dan ook, wat er nu is gebeurd is schandalig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.