VAK410 boycot Ajax-wedstrijden

1245605451

De selectie van Ajax hoeft voorlopig geen rekening te houden met steun uit VAK410. De meest actieve sfeergroep in de Amsterdam ArenA boycot de wedstrijden van Ajax tot nader order. De aanleiding komt van voor de wedstrijd tegen PSV waarbij een grote groep supporters op Sportpark de Toekomst protesteerde tegen Ajax. Na het afgebrande supportershome vorig jaar, is er nog altijd geen nieuw onderkomen geregeld. Tijdens het protest zijn er 126 supporters opgepakt.

Het statement van VAK410 luidt als volgt:

Voor Ajax-PSV zijn 126 AJAX supporters opgepakt op sportpark de Toekomst. Breed uitgemeten in de sensatiebeluste pers. Dat men daarbij de waarheid volledig onrecht aan doet is een logisch gevolg van het feit dat er van de feitelijke gebeurtenissen nou niet bepaald een mooi sensatieverhaal gemaakt kan worden.

Het optreden van AJAX en vooral politie/OM is voor ons de druppel. Camerabeelden op de Toekomst zijn direct te zien in de Arena, door zowel veiligheid, AJAX als politie. Het was voor deze partijen dus direct duidelijk dat het overgrote deel van de groep door een openstaand hek liep en de kantine van de toekomst binnenliep. Een kantine waar géén besloten vergadering was en waar niemand heeft gevraagd of men wilde vertrekken. In plaats van in gesprek te gaan of te vragen of we wilden vertrekken is er besloten 126 man op te pakken en 3 dagen vast te houden met verdenking van openlijke geweldpleging tegen een hek en huisvredebreuk. Bij elke andere situatie zou zijn gekozen voor een identiteitscheck in plaats van de buitensporige maatregelen die nu zijn gekozen. Minimaal 100 Ajax supporters hebben volledig onschuldig drie dagen vast gezeten met alle gevolgen van dien. Het lijkt op een bewuste actie om supporters, zowel in privé – als in werksituaties, flink te schaden.

Na uitgebreid onderling overleg hebben we besloten over te gaan tot een voorlopig boycot van zowel uit als thuiswedstrijden. Er zullen geen doeken hangen, geen drums zijn en het podium zal worden verwijderd. Doel van het boycot is om een signaal af te geven dat de werkwijze van de bewuste zondag schandalig is. Blijkbaar zijn we als (fanatieke) voetbalsupporters vogelvrij. We zullen via onze website en social media per wedstrijd een locatie bekend maken waar we gezamenlijk de wedstrijd zullen gaan bekijken. Gewoon als Ajacieden en VAK410’ers onder elkaar. Zonder problemen, net zoals voor ons de dag van Ajax-PSV begon. Als VAK410 kunnen en willen we deze rechtsongelijkheid en schandalige aanpak van voetbalsupporters gewoonweg niet accepteren.

Of gaan we dit allemaal een normale gang van zaken vinden en plannen we na elke AJAX wedstrijd maar 3 extra vrije dagen in? Want je weet maar nooit…..  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.