VAK410 HOUDT HET VOOR GEZIEN

1464895087

VAK410 stopt ermee. Dat valt te lezen op de website van de supportersgroepering die Ajax de afgelopen vijftien jaar door dik en dun heeft gesteund. Reden van de opheffing is de door Ajax opgelegde verhuizing van de vakken 424/425 naar Zuid I waar een staantribune wordt gebouwd. “Ondanks dat er al vaker geruchten waren geweest was het toch een klap om de oude vertrouwde plekken in te gaan ruilen voor een andere plek”, stelt VAK 410 op haar website.

“Wat in 2001 begon als een initiatief in de bekerwedstrijd tegen Vitesse om meer sfeer te creëren in de Arena en groeide in de loop der jaren uit tot bekende supportersgroep binnen Nederland en de rest van Europa. Eerst op noord op het vak 410 en later ook vak 409, na de verhuizing naar de zuidkant op de vakken 424 en 425. In deze jaren hebben wij vele hoogtepunten beleefd, maar ook een aantal dieptepunten. Door de jaren heen ontstond er een groep waarbij vriendschap en passie een prominente rol speelden. Altijd fanatiek Ajax ondersteunen en kritisch zijn waar nodig. Dat is waar VAK410 voor stond. Van protestacties tot prachtige TIFO acties, wij deden wat nodig was op dat moment in onze ogen.”

De door Ajax opgelegde verhuizing blijkt uiteindelijk een breekpunt. “Met de verhuizing naar Zuid 1 kwam er echter voor ons een hele belangrijke vraag om te beantwoorden. Kan VAK410 nog zichzelf zijn op een tribune van 4500 man? Na lang wikken en wegen en het voeren van vele gesprekken met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat dit voor ons niet mogelijk is. Het unieke karakter wat VAK410 eigen was zal in onze ogen verdwijnen en dus hebben wij besloten om te stoppen met VAK410 als supportersgroep.”

Hoewel VAK410 stopt, zal er wel een groepering meeverhuizen en blijven zorgen voor sfeer in het stadion. “Met het verdwijnen van VAK410 zal er ruimte komen op Zuid 1 om initiatieven op te starten. Wij zijn ervan overtuigd dat de sfeer, zoals wij die jaren gecreëerd hebben, zal blijven voortbestaan op Zuid 1. Samen met de F-Side zullen er acties komen en ook het podium en geluidsinstallatie zullen naar beneden gaan komend seizoen. Een club als Ajax hoort gewoon een fanatieke tribune te hebben en daar gaan we samen voor zorgen.”

Ajaxinside.nl bedankt VAK410 voor vijftien fantastische jaren van support!  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.