Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 03 december 2011 11:06 – Bron: De Telegraaf

Valencia heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor Gregory van der Wiel, dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De club uit Spanje wil de rechtsback van het Nederlands elftal deze winter al overnemen, maar Van der Wiel wil het seizoen afmaken met Ajax voordat hij vertrekt naar Valencia. Dat Los Ches serieus werk maakt van de verdediger, blijkt uit het e-mail verkeer tussen de clubs. Ook heeft Ajax Valencia toestemming gegeven om met Hakim Slimani, de zaakwaarnemer van Van der Wiel, te praten.

Hedwiges Maduro, middenvelder bij Valencia en oud-Ajacied, zegt dat hij en Van der Wiel vaak praten over Valencia. “Ik weet dat hij Valencia een goede club vindt. Als we samen bij het Nederlands elftal zitten, praten we altijd over grote clubs”, zegt Maduro die niet altijd zeker is van speeltijd bij de Spaanse club. “Ik heb hem verteld dat Valencia een grote club is, met een uitstekend elftal en een prachtige stad en dat het hier geweldig is”, aldus Maduro.

Van de technische leiding van Ajax hoeft wat hen betreft Van der Wiel niet met andere geïnteresseerde clubs te praten. Frank de Boer is op de hoogte van de belangstelling van Valencia. “Maar het is duidelijk dat wij Gregory onder geen beding laten gaan”, doelde de trainer op de winterstop. De Spanjaarden richten zich echter op volgend seizoen. Hoewel vraag en aanbod nog ver uit elkaar liggen, is de verwachting dat beide clubs eruit zullen komen. De onderhandelingen verlopen in een prettige sfeer en Van der Wiel heeft na dit seizoen nog maar een contract voor één jaar.  

Reageren op dit bericht