Justin Kluivert

Valentijn Driessen: “Wat heeft Kluivert te leren op de Ajax-trainingen?”

Gisteren tijdens het FOX-programma Natafelen werd uiteraard gediscussieerd over Justin Kluivert. De 19-jarige Ajacied wil niet bijtekenen bij de Amsterdamse club. De vraag is of de linksbuiten wel rijp is voor de stap naar het buitenland.

“Wanneer je het gaat hebben over zijn ontwikkeling, wat heeft hij dan nog te leren op de trainingen van Ajax?”, zegt Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf. “Hij is daar de beste en beschikt over een uitzonderlijke klasse.” Driessen denkt dat Kluivert kan slagen bij AS Roma. “Robin van Persie was ook geen vaste basisspeler bij Feyenoord toen hij Arsenal ging. Waar blijft de weerstand die hij komend seizoen krijgt met clubs als FC Emmen, De Graafschap en Fortuna Sittard in de Eredivisie? Dan blijven er ongeveer zeven wedstrijden over.”

Henk Hoijtink, de journalist van Trouw, is het niet eens met zijn collega. “Omdat die competitie zo weinig voorstelt, mag je wel vragen van talenten dat ze daarin enigszins constant presteren. Maar Kluivert heeft drie goede wedstrijden gespeeld dit jaar. Hij heeft toch weinig te klagen lijkt mij, want Erik Ten Hag stelde hem altijd op. Maar als je zag hoe hij speelde, dan was het op basis van zijn prestaties niet onrechtvaardig geweest als hij minder in actie was gekomen”, aldus Hoijtink.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Natafelen met Kees

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.